Hirdetés

Kiváló videó mutatja be a Star Wars előzmény-trilógiájának rejtett zsenijét (videó)

|

Az eredeti trilógiához képest sokaknak csalódást okoztak George Lucas előzmény-filmjei, de amint azt egy kiváló videó bemutatja, a Star Wars-filmekben a Baljós árnyak és a Sithek bosszúja között is bőven akad művészeti érték.

Hirdetés

Rengetegen vannak, akik inkább egy az egyben elfelejtenék a Csillagok Háborúja előzmény-trilógiáját, ugyanis az ezredforduló környékén megjelent filmek azért vitathatatlanul hagytak kívánnivalót maguk után. Viszont egy frissen megjelent videó (bár a mögötte álló elmélet és megfigyelések már elég régiek) megmutatja, hogy George Lucas azért elég sok munkát ölt az Anakin történetét elmesélő alkotásokba is.

A Star Wars Poetry című videó ugyanis megmutatja, hogy a trilógia nem csupán az 1977-es Csillagok Háborúja előtti történéseket dolgozza fel, hanem sok helyen szinte tükrözi az eredeti filmek egy-egy jelenetét. A szereplőkkel nem csupán hasonló dolgok történnek, hanem Lucas egy az egyben újraalkotta (persze az előzmények kontextusában) némelyik snittet a régi trilógiábaól.

Star Wars Poetry from whoispablo on Vimeo.

Ezeket a hasonlóságot persze már észrevették korábban is, és míg sokan úgy gondolták, Lucasnak egyszerűen nem voltak új ötletei az előzmény-trilógiához, addig mások szerint, az ismétlődés nagyon is szándékos. Így a rendező egy magasabb szintű jelentést is adott a hat Csillagok háborúja filmnek, ami az események egyfajta mitologikus ismétlődéséről szól. Akit érdekel ez az elmélet, annak ezt az oldalt ajánlom, ahol részletesen leírják, mi minden támasztja alá ezt az olvasatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)