Hirdetés

Minden Star Wars film és sorozat, amire az elkövetkező években számíthatunk

|

A Skywalker családnak elvileg búcsút intettünk, de az elkövetkező években bőven érkeznek még új Star Wars mozifilmek és tévésorozatok. Összeszedtük, amit eddig tudni, illetve sejteni lehet.

Hirdetés

A Skywalker kora lezárt egy több évtizeden át húzódó történetet, de természetesen a Csillagok háborúja világától nem köszöntünk el végleg akkor, mikor Rey a Tatuin két napját bámulva bekapcsolta új, sárga (egyesek szerint arany) fénykardját. Megvan a következő három Star Wars mozi premierdátuma, és immár négy élőszereplős sorozatról is tudunk. Most összeszedtük az eddig bejelentett infókat, és hozzájuk csaptunk még pár pletykát is, hogy a lehető legtejesebb képet kaphassatok arról, mire számíthatunk a Star Wars háza táján az elkövetkező években. Érdemes lehet egyébként megnéznetek a Csillagok háborúja univerzum jövőjével foglalkozó, tavaly decemberi videónkat is, amit ide kattintva értek el. 

Hirdetés

Star Wars sorozatok

The Mandalorian 2. és 3. évad

Nemrég kiderült, hogy a Lucasfilm immár a The Mandalorian harmadik szezonját is berendelte, így biztosan nem ér véget Mando és a bébi Yoda (vagy "A Gyermek") kalandja a második felvonással. Egyelőre még hivatalosan nem erősítették meg, de úgy tudni, hogy a második évadban a The Clone Wars animációs sorozat egyik központi karaktere, a jedi rendet faképnél hagyó Ahsoka Tano is felbukkan, akit Rosario Dawson alakíthatUgyancsak érkeztek hírek arról is, hogy Michael Biehnt láthatjuk majd a második szezonban, amelyet idén októberre várunk. Elvileg fénykard-párbajokra is számíthatunk a folytatásban, szóval a Giancarlo Esposito által alakított Moff Gideon valószínűleg jóval többet forgatja majd a legendás Darksabert, mint az első etapban, és remélhetőleg azt is megtudjuk, hogyan került hozzá ez a különleges fénykard. Ha tippelni kellene, akkor arra tennénk le a voksunkat, hogy Ahsokával fog összecsapni a birodalmi vezető, ezt a csatát pedig nagyon szívesen megnéznénk. Jó eséllyel gamorraiakra is számíthatunk (tudjátok, ezek a zöld, malacképű lények őrizték például Jabba palotáját), mivel a sorozat mögött álló Jon Favreau egy ebbe a fajba tartozó lény szobráról készült fotót posztolt akkor, mikor bejelentette, idén ősszel érkezik a második évad. 

Obi-Wan Kenobi sorozat

Januárban derült ki, hogy csúsznak az Ewan McGregor főszereplésével készülő Obi-Wan Kenobi sorozat munkálatai, áprilisban pedig már arról hallottunk, hogy új írót kap a széria, egyértelmű tehát, hogy nincs minden rendben a projekttel kapcsolatban. A forgatókönyvíró poszton Hossein Aminit az a Joby Harold váltotta le, aki korábban az Arthur király: A kard legendája és a 2007-es Éberség című filmeket írta, de neki köszönhetjük majd Zack Snyder új Army of the Dead moziját (ennek utómunkálatai jelenleg is folynak), valamint dolgozik egy egyelőre még cím nélküli Transformers projekten is. Éveken át pletykáltak egy Kenobi filmről, majd később sorozatról, így rajongók tömege könnyebbült meg, mikor végre hivatalosan is bejelentették az új szériát, ami a harmadik és negyedik epizód közötti időszakban mesél majd Kenobi mesterről (vagy ahogy ekkor ismerték őt, az öreg Benről). Most viszont nem tudni, mennyit kell várni a forgatás kezdetére, hiszen teljesen átalakítják a szkriptet. 

Cassian Andor sorozat

Kémes űrthrillerként jellemezték az alkotók az egyelőre még pontos cím nélküli Cassian Andor sorozatot, ami a főszereplő a Zsivány Egyes előtti kalandjaira fókuszál. A Cassian Andort alakító Diego Luna mellett elvileg visszatér még K-2SO szinkronhangjaként Alan Tudyk is, de könnyen lehet, hogy más, régi ismerősöket is köszönthetünk majd a sorozatban. Ha minden igaz, akkor a stábhoz Stellan Skarsgaard és Kyle Soller is csatlakozhat, velük elvileg a tárgyalások utolsó szakaszánál jár a stúdió. Februárban azt ígérték, hogy még idén elkezdődik a forgatás, de a terveket természetesen alaposan átalakíthatja a koronavírusjárvány, ami egy méretes stoptáblát tart jelenleg Hollywood orra előtt. 

Leslye Headland nőközpontú Star Wars sorozata

Listánk legfrissebb szereplője a 13 Emmy-díjra jelölt Végtelen matrjoska (Russian Doll) tévésorozat egyik alkotójára, Leslye Headlandre bízott új sorozat, ami szám szerint immár a negyedik olyan élőszereplős Star Wars széria, ami a Disney+ streamingplatformra készül. Egyelőre még szinte semmit sem lehet tudni Headland sorozatáról, mindössze annyi derült ki a Variety beszámolójából, hogy a messzi-messzi galaxis egy új időszakába repít el bennünket a történet, egyébként pedig egy nőközpontú szériáról van szó. Utóbbi valószínűleg női főszereplőt jelent, ami egyesek szerint lehetne akár Ahsoka Tano is, ha már a The Mandalorianben úgyis visszatér. Nagy kérdés, hogy az új korszak alatt mit kell érteni, hiszen a hatodik és hetedik epizód között is épp elég idő telt el ahhoz, hogy el lehessen ott helyezni új sztorikat, de mi sokkal jobban örülnénk egy nagyobb ugrásnak akár a jövőbe, akár a múltba. Utóbbira remek lehetőséget biztosítana a nemrég leleplezett High Repbulic korszak, ami ugyan első körben regények és képregények formájában debütál, de ha sikeres lesz, akkor idővel nyilván nem kerülheti el az élőszereplős adaptációt sem. 

Új Star Wars animációs sorozat 

Abszolút pletykaként kezelendő, de idén januárban arról lehetett hallani, hogy készülőben van a Star Wars: Lázadók folytatása, ami egy új animációs sorozat lesz, értelemszerűen ismét Dave Filoni felügyelete alatt. A Lázadók úgy fejeződött be 2018-ban, hogy nem derült fény a főhős, Ezra Bridger sorsára, Sabine Wren és Ahsoka Tano épp azért indultak el, hogy felkutassák őt. Azóta egyik szereplőről sem tudunk, szóval bőven lenne mit elmesélni. Remélhetőleg tényleg összejön a folytatás, mivel Filoni animációs sorozatait imádják a rajongók, elég csak azt megnézni, milyen nagy várakozás előzte meg a Star Wars: A klónok háborúja széria utolsó évadát, amely fináléja abszolút Ahsokára koncentrál.

Star Wars filmek

Térjünk rá gyorsan a filmekre. Már az elején érdemes leszögezni, hogy bár ismerünk három premierdátumot, azt még senki sem tudja, hogy ezen időpontokban a Lucsasfilm mely filmeket küldi majd moziba. Mindenesetre jegyezzétek meg, ha eddig még nem tettétek volna, hogy 2022. december 16-án, 2024. december 20-án és 2026. december 18-án új Csillagok háborúja filmek érkeznek - ezek értelemszerűen az amerikai bemutatók dátumai. Eredetileg a Trónok harca alkotóinak trilógiája foglalta volna el ezeket a napokat (róluk még később szó esik), most azonban megint nem lehet tudni, pontosan milyen filmekre számíthatunk. 

Rian Johnson új Star Wars trilógiája

Bár nagyon keveset hallunk mostanában Rian Johnson saját Star Wars trilógiájáról, januárban azért gyorsan megerősítették, hogy nem kukázták a projektet, még mindig folynak a tárgyalások Az utolsó Jedik rendezőjének filmjei kapcsán. Még 2017-ben jelentette be a Lucasfilm, hogy szeretnék, ha Rian Johnson egy újabb trilógiát rendezne meg, azonban a Solo bukása után kicsit visszavettek a tempóból, és olyan hírek is elkezdtek terjedni, hogy ebből a trilógiából mégsem lesz semmi. Ez a jelek szerint nem igaz, még mindig számol a stúdió Johnsonnal, ami olyan szempontból teljesen érthető, hogy bár Az utolsó Jedik nagyon megosztó lett, az új trilógiából mégis ez az egyetlen olyan rész, amelynek zökkenőmentesen zajlott a forgatása, Johnsonnal egészen egyszerűen nagyon könnyű együtt dolgozni. Alapvetően egy tehetséges rendezőről van szó, és ha nem kötik meg a kezét, nem már ismert karaktereket kell kezelnie, hanem teljesen szabadjára engedheti a fantáziáját, akkor jó eséllyel ígéretes epizódokra számíthatunk tőle. 

Kevin Feige Star Wars filmje

Tavaly szeptemberben lehetett először arról hallani, hogy a Marvel Studios fejese, a Marvel filmes univerzumának atyaúristene, Kevin Feige is dolgozik egy Star Wars filmen. Furcsa mód a pletykák felröppenésekor a Disney meglehetősen nyílt válasszal szolgált, egészen pontosan így kommentálták Feige saját Csillagok háborúja mozijának hírét: "Kathleen Kennedy a Star Wars univerzum történeteinek új éráját akarja megnyitni, és tudva, hogy Kevin mekkora rajongója a messzi-messzi galaxisnak, adta magát, hogy ez a két kivételes producer együtt dolgozzon a széria jövőjén". Univerzumépítésben kétségkívül Feige korunk egyik legnagyobb zsenije, így biztos nem ártana meg a Star Wars világának sem, ha elkezdené picit gatyába rázni. 

J.D. Dillard és Matt Owens Star Wars filmje

Idén februárban számolt be a The Hollywood Reporter arról, hogy A bűvész című sci-fi thrillerrel bizonyító független filmes, J.D. Dillard is Star Wars mozit rendezhet, a szóban forgó film forgatókönyvét pedig a Luke Cage és az Agents of SHIELD sorozatokon dolgozó Matt Owens írhatja. Elvileg egy kisebb léptékű és költségvetésű filmről van szó, ami könnyen lehet, hogy mozik helyett egyből a Disney+-ra kerül fel. A Deadline értesülései szerint a készülő film a Skywalker korában kulcsszerephez jutó bolygón, az Exegolon játszódik majd - innen mozgatta ugyebár az új trilógia szálait az Uralkodó. Nem lenne az ellenünkre, ha Dillard filmje egy kicsit részletesebben is mesélne Palpatine feltámadásáról, bár ezt a hivatalos Skywalker kora regény már részben megtette

D.B. Weiss és David Benioff törölt Star Wars trilógiája

Végezetül essen szó egy törölt projektről is. Az eredeti tervek szerint a Trónok harca alkotópárosa szállította volna le a következő Star Wars trilógiát, tehát ők készítették volna el a 2022-ben, '24-ben és '26-ban érkező filmeket, de ez az egész projekt a kukában landolt. Hivatalosan úgy kommunikálták a szakítást, hogy D.B. Weissnek és David Benioffnak tele lett a naptára, így nem fértek bele számukra a Star Wars mozik, de bennfentes informátorok szerint valójában inkább kreatív nézetkülönbségekről volt szó. Az alkotópáros ugyanis elvileg a jedi rend eredettörténetét akarta elmesélni, ez az irány viszont nem tetszett a stúdiónak. Nyilván az sem mellékes, hogy Weiss és Benioff közben leszerződtek a Netflixszel.

Végül egyébként azon sem lennénk meglepne, ha a Disney átszabná a megjelenési naptárat, de egyelőre továbbra is az a terv, hogy 2022-től kétévente érkeznek az új Star Wars filmek. Remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy egészen pontosan mik is lesznek ezek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)