Hirdetés

Eredetileg Yoda nem is harcolt volna Dooku gróffal a Star Wars II végén

|

Aztán George Lucas közbeszólt, és megszületett a sorozat egyik legkedveltebb párbaja.

Hirdetés

Sok ponton lehet kritizálni a Star Wars előzménytrilógiát, de az kétségtelen, hogy volt jó néhány ütős harcjelenete ezeknek a filmeknek, és még azt is sikerült megoldani, hogy a nem túl méretes Yoda nála sokkal nagyobb ellenfelekkel küzdjön meg a mozivásznon. Nem is volt egyszerű kivitelezni ezt, és eredetileg nem is volt tervben, csak aztán Lucas közbeszólt.

Hirdetés

Az amerikai IGN nemrég elbeszélgetett egy kicsit a Star Wars II: A klónok támadása két stábtagjával, így fény derült néhány érdekességre a film kapcsán. Nick Gillard egyebek mellett harckoreográfusként vett részt a munkában, John Knoll pedig a vizuális effektusokét felelt, és bizony mindkettejüknek akadt mesélnivalója. Gillard szerint eredetileg teljesen másfajta harcot képzeltek el a film végére, de George Lucas ragaszkodott ahhoz, hogy Yoda mester is jelen legyen, szóval ezt is meg kellett oldani valahogy. Végül fogtak egy apró makettet, amit aztán több ponton elhelyeztek és végül eköré építették fel a harcjelenetet.

Knoll úgy gondolja, hogy leginkább az animációkért felelős Rob Coleman érdeme, hogy Yoda nem mutatott bugyután az összecsapás során. Igyekeztek úgy kivitelezni a dolgot, hogy a Jedi mester energetikus legyen, és hihetőnek tűnjön, hogy az apró lény képes felvenni a harcot egy nála háromszor magasabb karakterrel. A két szereplő eredetileg nem használta volna az Erőt sem a küzdelem során, de Knollnak sikerült meggyőznie Lucast, hogy a fénykardok csattogása mellett néhány különleges képesség is jól mutatna. Sikerült is elérni a célt, mert ugyan sok kritika érte A klónok támadását, de a film végén lévő párbajok némileg kárpótolták a rajongókat.

Nektek hogy tetszett Yoda és Dooku összecsapása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)