Hirdetés

Szeleteld fel a Halálcsillagot!

|

Utánajártunk, honnan is vannak az interneten körülrajongott Star Wars-os keresztmetszetek.

Hirdetés

Az utóbbi napokban a közösségi médiában a Star Wars rajongók kézről kézre adták ezt a csodás képalbumot, amiben kedvenc szériájuk ikonikus épületeinek és járműveinek szerkezetébe nyerhetünk betekintést.

Az a tény azonban nem feltétlenül derül ki a galériát böngészve, hogy a rendkívül igényes illusztrációk és részletes leírások egy komoly sorozat keretein belül jelentek meg. Az első Star Wars: Incredible Cross Sections kötet 1998-ban jelent meg, David West Reynolds írta, az illusztrációkat pedig Hans Jenssen és Richard Chasemore készítette.

Ebben az eredeti trilógiában szereplő járműveket boncolták fel nekünk a szerzők, 32 oldalon. A könyv elnyerte Geroge Lucas tetszését is, így leszerződtek az alkotókkal az első három részt tartalmazó új trilógia megjelenésének idejére is, így a Baljós Árnyak, A klónok támadása és A sith-ek bosszúja is kapott egy-egy, az eredetivel megegyező terjedelmű kötetet.

Hazánkban egyébként a Fantasztikus gépezetek címen jelent meg a sorozat a Panemex kiadásában. Rövid kutatásom szerint viszont könyvtárakon kívül inkább csak antikváriumokban van esélyetek fellelni egy-egy példányt. Az online galériát itt találjátok, a könyv magyar kiadásáról pedig néhány infót itt és itt olvashattok.

Nektek melyik a kedvenc Star Wars-os járművetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)