Hirdetés

Star Wars IX - nagyobb, élesebb és szebb lesz

|

Zajlik az élet a Star Wars univerzumban. Colin Trevorrow, a IX. epizód rendezője már most lefektette az alapokat az új trilógia zárásával kapcsolatban.

Hirdetés

Mint kiderült, Az ébredő Erővel és a franchise soron következő VIII. részével ellentétben a IX. Star Wars filmet 65 mm-es szalagra rögzítik. A hozzáértők szerint ez bizony szinte tapintható különbségeket fog eredményezni a korábbi filmekhez képest.

A Kodak jelentette be Trevorrownak azt az elhatározását, hogy a rendező a jelenlegi tervek szerint túllép a normákon és 35 mm-es helyett, Cristopher Nolanhez és Quentin Tarantinóhoz hasonlóan, 65 mm-es negatívra veszik fel a kilencedik számozott Star Wars filmet.

"Az esztétikai különbség a 65 mm-es és a digitálisan rögzített filmek közt még mindig elképesztően nagy. Ha egy filmes valóban igényes, emlékezetes és minőségi alkotást szeretne készíteni, akkor azt csakis a valódi szalagra történő rögzítéssel tudja elérni."

Ezt Steve Overman mondta, a Kodak marketing vezérigazgatója és elnöke. Na de mit jelent ez nekünk nézőknek? Elméletileg a film nemes egyszerűséggel jobban fog kinézni. Gazdagabb színvilág és nagyobb felbontás vár bennünket, valamint nem lesznek szemcsés részek a filmben (mint amilyenek Az ébredő Erőben volt) és sokkal valósághűbb lesz az egész látvány.

A decemberben megjelenő Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards ugyancsak a digitális megoldásoknál maradt, de a filmet 6K-s digitális kamerákkal vették fel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)