Hirdetés

Kathleen Kennedy szerint a jövőben nők is rendeznek majd Star Wars filmet

|

Noha egyre fontosabb pozíciókat töltenek be nők a Star Wars produkciókon, az igazán fontos lépés, egy mozi megrendezése még hátra van.

Hirdetés

Egyelőre bizonytalanság övezi a Lucasfilm további terveit, ami a Star Wars mozifilmeket illeti, hiszen a legutóbbi két projekt, a Solo és a Skywalker kora nem váltotta be a hozzájuk fűzött pénzügyi reményeket. Azt már láthattuk, hogy a kísérletezőkedv megtérülhet, hiszen a Zsivány Egyes általános népszerűségnek örvendett, ha pedig a Disney egy új művészi megközelítéssel állna a szériához, akkor egy női rendező lehetne az első lépés ezen az úton.

Hirdetés

A kritikusok és a közönség által is kitörő lelkesedéssel fogadott The Mandalorian nyolc epizódjából hármat is női rendezők jegyeztek, hiszen Bryce Dallas Howard egy, Deborah Chow pedig két alkalommal ragadhatta kezébe az irányítást. Azt is fontos megjegyezni, hogy a Skywalker korán J.J. Abrams mellett segédrendezőként Victoria Mahoney tevékenykedett, viszont az igazi előrelépés mindenképp egy önálló mozifilm lenne. Kathleen Kennedy a BAFTA díjátadón mondta el, hogy a jövőben mindenképp alkalmaznának női rendezőket:

"Ó, már meg is találtuk őket. Csináljuk a The Mandaloriant, ahol két vagy három fantasztikus nő is dolgozik a Star Warsszal. Nemrég szereztük meg Deborah Chow-t, aki éppen az Obi-Wan sorozaton munkálkodik. Rengeteg nagy tehetséget helyezünk előtérbe."

Egyelőre csak sorozatokról hallottunk, melyeknél nők ülhetnek a rendezői székbe, emellett viszont azt is tudjuk, hogy Kevin Feige producerként vesz rész egy jövőbeni film munkálataiban, és ő a Marvel filmek esetében is adott már lehetőséget női rendezőknek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)