Hirdetés

6+1 Star Wars rajongói film, amit mindenképp érdemes megnézni

|

Hiába az alacsony költségvetés, néhány rajongó minimális pénzből is minőségi kisfilmet tud összehozni. Összeszedtünk hatot, ami külön figyelmet érdemel.

Hirdetés

Kissé klisés úgy ünnepelni a május 4-ét, hogy megnézzük a Csillagok háborúja valamelyik részét, úgyhogy más programot ajánlunk nektek: nézzetek rajongói filmeket. Rövidek, de tartalmasak, minőségiek annak ellenére, hogy kis befektetésből, valószínűleg pár tízezres költségvetésből készültek. 

Egyre többen kapnak kedvet a filmkészítéshez, így nem volt könnyű hatot kiválasztani. (Ötöt akartunk, de nem tudtuk, mit vegyünk ki.) Sajnos magyar fordítás nem érhető el hozzájuk, de a lényeg többnyire átjön azoknak is, akik nem értenek angolul. Ha ti láttatok olyat, ami szerintetek említésre érdemes, dobjátok be kommentben.

TROOPS (1997)

Ez egy csoda. Az 1997-es San Diego ComicConon mutatták be, és a COPS (Zsaruk) című amerikai sorozatot parodizálja. Nem rendőrök egy napját követhetjük nyomon, hanem rohamosztagosokét. Úgy, ahogy van, mesteri.

Star Wars The Lesser Evil (2015)

Két évvel ezelőtt díjat nyert a LucasFilmtől a The Lesser Evil, amit az Iron Horse Cinema csapata készített. Az elején sok a szöveg, de aztán előkerül egy szénfekete sith, és megindul a harc az erdőben. A történet nem túl mély, de a megvalósításért jár a piros pont.

REBEL SCUM (2016)

Nem csak az erdőben lehet jó Star Wars rajongói filmet készíteni - néhányan inkább egy havas tájat kerestek, hogy egy hothi jelenetet mutassanak be. A Blood Brother Cinema kisfilmjében egyebek mellett egy rohamosztagos és egy lázadó pilóta találkozásának lehetünk tanúi.

The Last Padawan: A Short Star Wars Story (2016)

A Jesper Tønnes-féle The Last Padawan fillérekből készült, de ez csak alig-alig látszik rajta. Az elmaradhatatlan kardpárbaj természetesen itt is kiváló, de dícséretes az operatőri munka is.

DARTH MAUL: Apprentice (2016)

Nem sok jóra emlékszünk a Baljós árnyakból, de Darth Maul sokak szívébe belopta magát, és sokan szeretnék a karaktert további filmekben látni. Amíg a Disney úgy nem dönt, valahogy visszahozza, addig nézzétek meg a T7pro alkotását, mely ugyan csak közel 18 perces, mégis 2 évig készült. Az effektek, a smink, a harc, minden nagyon rendben van.

Han Solo: A Smuggler's Trade (2016)

A Han Solo fanfilm viszonylag új, mi is írtunk róla anno. A jelmezek, díszletek, a kék tej és a piros C3PO fantasztikusak, és a színészi játékkal sincs nagy baj. Az indokolatlan lens flare vajon csak egy kikacsintás J. J. Abramsnek?

+1 Star Wars Undercover Boss: Starkiller Base

Ugyan nem rajongói film, de hasonló "technikával készült" - eszünkbe jutott, és nem tudjuk nem szeretni. 

Nagyon sok van még, ami felkerülhetne a listára. Ti melyiket szeretitek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)