Hirdetés

Most akkor túlélte a Skywalker korát Nien Nunb vagy nem?

|

Teljesen mást gondol Nien Nunb sorsáról az őt alakító színész, és a Lucasfilm gárdája.

Hirdetés

Nagyobb összegbe mernék arra fogadni, hogy a legtöbben nem ismerik Nien Nunb nevét, de ha meglátják a sullustan fajba tartozó Star Wars szereplőt, akkor azon nyomban beugrik nekik, hogy kiről is van szó. Bár a hivatalos kánon szerint már az Egy új reményben is ő irányította a Halálcsillag terveit szállító Tantive IV-et, valójában először csak 1983-ban, A Jedi visszatérben találkozhattunk vele. Később feltűnt a 2015-ös Az ébredő Erőben, két éve Az utolsó Jedikben, és ahogy azt sejteni lehetett, most a Skywalker korában is. Innentől pedig spoileres részek következnek, de egyáltalán nem egyértelmű a dolog, szóval nyugalom, még ezen cikk címe sem árul el semmit. 

Hirdetés

Elméletileg ugyanis az a hivatalos történet, hogy az Exogolon folyó csata során Nien Nunb életét vesztette, mivel űrhajóját eltalálta Palpatine egyik erővilláma. Ebben az összecsapásban ismét a Tantive IV-nek, Leia Organa legendás hajójának volt a pilótája. Igen ám, azonban a csata után ismét felbukkant az elvileg elpusztított Tantive IV, ez pedig nem kerülte el a figyelmét Mike Quinn színésznek sem, aki történetesen Nien Nunbot alakította a filmben. Nem ez az első eset egyébként, hogy egy korábbi közönségkedvenc mellékszereplőt meglehetősen dicstelen módon, alig észrevehetően nyír ki a Lucasfilm, elég csak szegény Ackbar admirálisra gondolni, aki az Az utolsó Jedikben a hajóhíd robbanásakor kiesik az űrbe és életét veszti. 

Az elmúlt napokban rajongók hadát tartotta lázban Nien Nunb "állítólagos" halálának híre. Rengetegen megszólaltak a témával kapcsolatban pro és kontra, de végül a Skywalker kora regényváltozatának írója, Rae Carson is arra utalt, hogy bizony Nien Nunb meghalt a csatában - ebből a könyvből egyébként sok egyéb részlet is ki fog derülni, elvileg itt tisztázódik az is, hogy Jannah (tudjátok, az egykori rohamosztagos lány, Finn új pajtása) nem más, mint Lando lánya. Ki más ismerhetné tehát jobban Nien Nunb sorsát, mint az a hölgy, aki megírta a Skywalker kora bővített regényverzióját? 

Nos, a jelek szerint ez az illető Mike Quinn. Ő ugyanis teljesen biztos abban, hogy hőn szeretett karaktere még életben van, erre alapozott teóriája pedig nem is tűnik annyira légből kapottnak - mondjuk betonbiztosnak sem. Ahogy említettük a Skywalker kora végén újra felbukkan a Tantive IV: az űrhajó vígan (és a jelek szerint sértetlenül) landol az ellenállás bolygóján. Quinn szerint semmiféle konkrét bizonyíték nincs arra, hogy karaktere életét veszítette volna a filmben. A színész rámutatott arra, hogy bár Palpatine erővilláma tényleg eltalálta a Tantive IV-et, és a villám hatására az egész flotta energia nélkül maradt, tehetetlenül zuhant, de ez a probléma hamar megoldódott, így úszta meg a csatát például Poe Demeron is, akinek X-szárnyúja hasonló galibába került. Quinn kiemelte, hogy nem láttuk a Tantive IV-et felrobbanni, pedig szerinte "ezekben a filmekben ez a történetmesélés megszokott módja". Végezetül azzal zárta mondandóját, hogy a Skywalker kora legvégén egy egyértelműen a Tantive IV-nek kinéző űrhajó landol a fák között - ezzel is nehéz lenne vitába szállni, de könnyen lehet, hogy csak egy kisebb bakiról van szó, és "véletlenül" maradt ott a hajó a beékező flottában. 

Quinn beismerte, hogy létezett egy olyan verzió a filmből, amelyben Nien Nunb hősiesen feláldozza magát, ezért is nincs ott karaktere a végső nagy ünneplésen a többiek oldalán. Ezt a jelenetet viszont a végleges verzióból kivágták, szerinte pedig ezzel pont is került az ügy végére, lezártnak tekinthető a rejtély, ha nem mutatták meg Nien Nunb halálát, akkor igenis életben van. 

Nyilván nem kikezdhetetlen az elmélete, hiszen J. J. Abrams maga is elmondta neki a forgatás során, hogy karaktere hősi halált fog halni, a heroikus jelenet viszont a vágószobában maradt.

Ti mit gondoltok a fentiek alapján? Szerintetek életben van még Nien Nunb, mivel halálának jelenetét kivágták, vagy Mike Quinn-nek bele kell nyugodnia abba, hogy karaktere úgy halt meg, hogy azt senki sem láthatta? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)