Hirdetés

Vajon miért nem mesélt el többet Palpatine sztorijáról a Star Wars: Skywalker kora?

|

Eredetileg sokkal többet megtudhattunk volna az Uralkodóról, de az ehhez kapcsolatos jelenetek végül a vágóasztalon végezték.

Hirdetés

Értelemszerűen a következő sorok spoilereket tartalmaznak a Star Wars: Skywalker kora kapcsán, szóval csak és kizárólag ennek az információnak a tudatában folytassátok az olvasást! 

Maryann Brandon, a Skywalker kora társvágója (J.J. Abrams mellett töltötte be ezt a pozíciót) nemrég egy interjú során arról mesélt, végül miért határoztak úgy, hogy kivágják a filmből a halálból visszatért Palpatine háttértörténetének nagy részét. Eddigi ismereteink alapján ugyebár az Uralkodó életének az 1983-as Star Wars: A Jedi visszatérben lett vége, de az új moziból kiderült, hogy Palpatine valahogy mégis túlélte a zuhanást. Vagy lehet, nem is élte túl, hanem feltámasztották valamiféle sith praktikával. Nem véletlen, hogy a nézőknek sem teljesen világos, hogyan tért vissza a császár, hiszen ezt a Skywalker kora egészen egyszerűen elfelejtette elmagyarázni. Pedig Brandon szerint az eredeti tervek még konkrét magyarázatokat rejtettek. 

Hirdetés

Végül azonban úgy döntöttek, hogy kivágják Palpatine számos jelenetét. Brandon úgy fogalmazott, hogy megpróbálták megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy mennyit infóról rántják le a leplet, és mennyi részletet hagynak meg misztikumnak. Végül aztán úgy döntöttek (vagy még az is lehet, hogy nem ők határoztak így, hanem a Disney, de erre még térjünk ki egy kicsit később), hogy jóval kevesebbet mutatnak meg Palpatine hátteréből, mint eredetileg akartak. Maryann Brandon még konkrét magyarázattal is szolgált, ami hallatán azonban önkéntelenül is magasba szökik az ember szemöldöke. A vágó ugyanis egészen pontosan ezt mondta:

"Nagyon sok információt sűrítettünk a filmbe, nagyon sok karakterre akartuk, hogy koncentráljon a közönség. Azt hiszem, úgy éreztük, nem akarjuk túlzsúfolni a filmet olyan dolgokkal, amiket nem feltétlenül kell ismernetek."

Komolyan? Nem kell ismernünk, hogyan tért vissza a Star Wars filmes kánon legnagyobb főgonosza? Oké, én értem, hogy az eredeti trilógia még semmit sem árult el az Uralkodóról, konkrétan a nevét sem ismertük, és mégsem volt ezzel bajunk. Én is azt vallom, hogy nem kell minden választ a szánkba rágni, engem speciel Snoke esetében sem zavart annyira, hogy nincs részletesen bemutatva, hogyan került az Első Rend élére (nyilván vannak, akik teljesen másképp gondolják ezt).

De azért arra ne sajnáljuk már a játékidőt, hogy fél mondattal kitérünk rá, hogyan térhetett vissza az a gonosz, aki 9 részen át mozgatta a szálakat a Csillagok háborúja univerzumában. Vagy ha mégis így döntöttek, akkor ennél azért egy fokkal hihetőbb magyarázatot várhatnánk el, elvégre lehet jót és rosszat is mondani a Skywalker kora történetéről, tény, hogy nagyon gyorsan pörög a sztori, de azért arról szó sincs, hogy egy hatalmas információtömeget zúdítanának a nézőre, amivel képtelen az átlagos mozilátogató megbirkózni. Kifejezetten egyszerű történettel van dolgunk, ami szintén nem gond, sosem a nagy csavarokról és a bonyolult sztoriszálakról volt híres a Star Wars, de akkor ne ezt használjuk már kifogásként. 

A konkrét válaszok persze valószínűleg nem maradnak örökre a fiókban, minden bizonnyal könyvek és képregények formájában elmesélik nekünk egyszer azt is, ami a Skywalker korából kimaradt. És mielőtt még elfelejteném: a Disney ráhatása azért is lehet érdekes az egész témakörben, mert az utóbbi időben egyre népszerűbb lett a Twitteren a #ReleaseTheJJCut hashtag, vagyis az emberek azt követelik, hogy J.J. Abrams eredeti verzióját láthassák a kilencedik epizódból. Noha a filmet pont Abrams (és ennek a hírnek a főszereplője, Maryann Brandon) vágta, sok pletyka kering arról, hogy a Disney végül elég nagy változásokat követelt, mi pedig már azt a mozit nézhettük csak meg, amit nem Abrams, hanem a stúdió álmodott meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)