Hirdetés

Kínában még a Solónál is nagyobbat bukhat a Star Wars: Skywalker kora

|

A kínai fiataloknál nem viszi el nosztalgia a hátán az új trilógiát, ezt pedig a lezáró rész bevételei sínylik meg leginkább.

Hirdetés

Előreláthatólag nem a Skywalker kora lesz az a Star Wars epizód, amit a Disney a bevételi rekordok megdöntőjeként fog elkönyvelni. A nyitóhétvége sem sült el úgy, ahogy azt a cég tervezte, de a kínai bevételek minden eddigi részt alulmúlhatnak, hiszen a becslések szerint még a globális szinten is haloványan teljesítő Solo bevételeit sem sikerül elérnie a legújabb résznek. 

Hirdetés

Az ébredő Erő megjelenése óta a Star Wars filmek egyébként is zuhanórepülésbe kezdtek a kasszáknál Kínában, ugyanis az első film 124 millió dollárral nyitott, ami után a Rogue One már csak 69 milliót hozott a konyhára, Az utolsó Jedik pedig ezt is alulmúlta 42,5 millióval; ezt a filmet mindössze két hétig vetítették a mozik, annyira nem volt rá igény.

Az eddigi abszolút mélypont a Solo volt, ami 16,4 millióval zárt, de az előrejelzések szerint a Skywalker kora mindössze a 12 millió dollárt súrolja majd. 

A jelenség oka valószínűleg az, hogy az eredeti trilógiát Kínában sohasem vetítették országszerte, így nincs meg az a nosztalgia, ami egy lökést adhatna a moziközönségnek, a fiatalokat pedig a jelek szerint nem kifejezetten érdekelte az új szereplők sorsa.

Ha az előrejelzésekben jósolt számok valóra válnak, akkor a Skywalker kora rosszabbul teljesít majd a régióban, mint a Sötét Főnix, a Gemini Man vagy Terminátor: Sötét végzet. Ami azért elég kemény, ha belegondolunk...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)