Hirdetés

Fény derült arra, hogy kiket ábrázolnak a Star Wars: Skywalker kora sith szobrai?

|

Egy rajongó eléggé hihető teóriával állt elő a titokzatos szoborkolosszusok kapcsán.

Hirdetés

Biztos ami biztos alapon még jelezzük, hogy potenciális spoilerekre számíthattok a következő sorok olvasása közben, de azért lassan már tényleg eljutunk oda, hogy aki akarta látni a Star Wars: Skywalker korát, az meg is nézte a filmet a moziban. Mindenesetre mi szóltunk előre! 

Hirdetés

Emlékeztek még azokra a hatalmas szobrokra, amelyeket az Exegol bolygón láthattunk, azon a planétán, ahol a sith hívok egy elég méretes csoportja felélesztette Palpatine császárt? Ezidáig nem kaptunk hivatalos magyarázatot arra, hogy a méretes szobrok egészen pontosan kiket is ábrázolnak, de egy Star Wars-rajongó megpróbált utánajárni a dolgoknak. Szerinte a négy szobor nem mást, mint Dwartii négy bölcsét (Braata, Faya, Sistros és Yanjon) örökítette meg. 

The Statues we see on Exegol are the Four Sages of Dwartii, the ancient founders/philosophers of the Old Republic who were said to be familiar with the Dark Side, and may have even inspired the Sith. This makes Exegol's ruins very, very old, possibly as old as Ahch-To. from r/starwarsspeculation

A bölcsek nem ismeretlenek a keményvonalas rajongók számára, hiszen sokszor sok helyen utaltak már rájuk: az előzménytrilógiában Palpatine az irodájában őrzött róluk négy szobrot, de azt is tudni lehet, hogy Snoke gyűrűjét is Dwartii írásjelek díszítették. A négy bölcs a Galaktikus Köztársaság korai napjaiban élt, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogyan is festett akkoriban a köztársaság. A Legendák kánonja szerint kapcsolatban álltak az Erővel, egyikük, név szerint Braata pedig komoly kutatásokat folytatott a sötét oldallal kapcsolatban. 

A jelek szerint tehát ugyan az Exegolon később egy sith templommá vált az a hely, ahol Palpatine rejtőzött, de korábban, évezredekkel ezelőtt még teljesen más funkciót töltött be, csak később foglalták el azt a sithek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)