Hirdetés

Napi büntetés: letartóztatásig fajult egy Star Wars vs. Star Trek vita

|

Egy nem mindennapi rendőrségi jelentés szerint két férfi verekedni kezdett egy vita végén, ami a Star Wars és a Star Trek összehasonlításától jutott el addig, hogy az egyiküket a hatóságok vitték el.

Hirdetés

A legtöbb rajongó mára elfogadja, hogy mind a Star Trek, mind a Star Wars univerzumok feldolgozásainak megvannak a saját pozitívumai és negatívumai, sőt, a kettő folyamatos összehasonlítása helyett akár mindkét szériát lehet szeretni. Vannak viszont még olyan fanatikusok, akik szó szerint vérre menő küzdelmet tudnak csinálni a Spock vs. Yoda párharcból.

Hirdetés

Az Ars Technica számolt be egy esetről, ahol végül a rendőröknek is ki kellett szállnia Oklahoma Cityben. Az eset egy ideiglenes szálláson történt, ahol a társadalomba visszailleszkedni próbáló hajléktalanok bérelhetnek szobát rendkívül olcsón, mikor egy este két fiatal bérlő a szállás közös Xboxán játszott. Egy darabig békésen nyüstölték az egyik Batman játékot, ami közben baráti inzultusokkal ugratták egymást, például Jokernek nevezve a másikat. Viszont mikor megérkeztek az egyik férfi ismerősei, másra terelődött a téma.

"A nappaliban az elkövető és az áldozat vitatkozni kezdett, hogy a Star Wars, vagy a Star Trek a jobb film. A vita közben az áldozat olyan frusztrált lett, hogy visszament a szobájába és azt mondta az elkövetőnek, »Kamu vagy!«"

- áll az esetről készült rendőrségi jelentésben.

"Ő azt mondta, Spock az ász, én meg azt, hogy Yoda az ász"

- mesélte az Ars Technicának Bradley Burk, aki szerint a rendőrök némileg félreértették a tanúvallomását, hiszen mikor távozott, a Jokeres baráti sértést ismételte meg a másik férfinak.

Mint kiderült, a szomszédja ezt közel sem vette ilyen könnyen és Burk után ment, akit kétszer is a padlóra lökött, aztán fojtogatni kezdett. A jelentés szerint az ekkor az ájulás szélén lévő áldozat a zsebkéséért nyúlt, hogy megvédje magát, a szomszédja pedig megvágta magát, mikor ezt megpróbálta elvenni tőle. Mindezt követően pedig inkább magára hagyta Burköt. Az ügyet természetesen nem úszta meg egy "Hosszú és eredményes életet!" bocsánatkéréssel, hanem a nem sokkal később kiérkező rendőrök bevitték a városi börtönbe és vád alá helyezték a Star Trek rajongót.

Sok kommentárt nem igényel a történet, talán csak annyit tennénk hozzá, hogy akármilyen univerzumért is rajongsz, ha egy agresszív barom vagy, nem leszel nagyobb fan tőle. Illetve nyilván minden remek alap lehet egy kis balhéhoz, ha amúgy is a balhét keresi az ember.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)