Hirdetés

Star Wars: The Clone Wars 7. évad, 1. rész kritika - újra a harcmezőn

|

Kedvenc klónjaink új társakat kaptak Star Wars: The Clone Wars befejező szezonjának nyitányában.

Hirdetés

2014-ben minden Star Wars rajongó azt hitte, hogy a karcsúsított, The Lost Missions alcímet viselőt hatodik évaddal végleg búcsút kell intenünk Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatnak (bár a sztorit például a Darth Maul: Son of Dathomir képregény folytatta azért), végül azonban csak megkapja a széria azt a befejezést, ami megilleti őt. Pont a legnagyobb rajongók lesznek egyébként azok, akiknek a befejező hetedik évad első szelete nem fog túlzottan sok újdonságot hozni, mivel ezek a részek kezdetleges animációk formájában már évekkel ezelőtt fent voltak a közösségi oldalakon, de talán egyúttal ők lesznek azok is, akiket ez cseppet sem zavar. 

Hirdetés

A The Clone Wars hetedik évadát ugyanis piszkosul szórakoztató nézni, pillanatok alatt visszarepíti az embert azokba az időkbe, mikor még a Cartoon Networkon várta az aktuális új epizódok bemutatóját. A maximumra pörgetett nosztalgiafaktor mellett viszont az sem elhanyagolható, hogy mennyit fejlődött az elmúlt pár évben maga az animáció. Teljesen másképp fest már ez a sorozat, mint 2008-as indulásakor, a készítők technikai téren kisajtolták belőle a maximumot. Ami pedig a történetet illeti, pontosan azt kapjuk, amit eddig (jó, az első pár bugyuta epizódtól most tekintsünk inkább el), ez pedig szintén a pozitívumok sorát bővíti. 

Bár szerintem egyértelműen Anakin a sorozat főszereplője, és mellett Ahsoka a legfontosabb karakter, azért az is kétségtelen, hogy maguk a klónok is végig a fókuszban voltak, Rex századost és Cody parancsnokot itt kedveltük meg nagyon sokan. A The Clone Wars érdeme, hogy a klónkatonák valódi személyiséghez jutottak, és miközben annyi más fontos kánonbéli lukat töltött be ügyesen a széria (ezzel szisztematikusan építve az egész univerzumot), azért arra is maradt idő, hogy remekül bemutassa a háborúban csak feláldozható számokként megjelenő klónegységeken belüli valódi drámákat. Most a szezonkezdés ismét egy klónsztorit ad nekünk: az Anaxes bolygón nem áll jól a köztársasági seregek szénája, mivel bármilyen remek taktikákat is vetnek be, a droidok egyből képesek azokhoz alkalmazkodni. Rex a klónok egyik legjobb stratégája, és egyáltalán nem szokott hozzá ahhoz, hogy az ellenfél ilyen könnyedén képes idomulni mesteri húzásaihoz. Azt sejti, valami huncutság van a háttérben, éppen ezért Cody parancsnokkal és a 99-es klónegységgel az ellenséges vonalak mögé akarnak lopózni, hogy kiderítsék a szeparatisták titkait. 

A 99-es klónegység (vagy ahogy magukat nevezik, a "The Bad Batch") az egész köztársasági haderő egyik legfurább alakulata, mivel mutálódott klónokat tudhat csak tagjai között. Ezek a klónkatonák bizony nem sokban hasonlítanak Rexékhez, cserébe azonban van egy csomó különleges képességük, amiknek nagy hasznát veszik majd a küldetésük során. Természetesen nem szeretném nektek elmesélni az egész epizód cselekményét, legyen elég annyi, hogy kapni fogunk bőven izgalmas összecsapásokat, a The Bad Batch tagjai pedig bebizonyítják, van még egy halom eddig nem látott, ugyanakkor végtelenül megkapó módja a droidok irtásának. 

Gondolom a legtöbben már az évad második felét, Mandalor ostromát és Ahsoka nagy párbaját várjátok Darth Maullal, de egyáltalán nem baj, hogy először a most elindult klónos történetet kapjuk meg a Lucasfilmtől. Bőven megérdemlik a klónok, hogy nekik is járjon egy szelet a nagy fináléból, szerencsére pedig ez egyáltalán nem alibiszinten van megoldva, izgalmas kérdéseket vet fel a lezárás, és a jelek szerint hamarosan viszontláthatunk majd egy korábban halottnak hitt szereplőt is. Már most sajnálja az ember, hogy mindösszesen csak 12 epizódot fogunk megkapni a hetedik évadban, de botorság lenne épp most telhetetlennek lenni, elvégre ahogy korábban említettem, pár éve még merni sem reméltük volna, hogy mindez valaha megvalósulhat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)