Hirdetés

Egy halom újfajta fénykardot hozhat a Star Wars: The High Republic korszak

|

Az első promóciós képek eléggé beszédesek voltak, pár fegyverdizájn láttán pedig egyelőre csak vakargatjuk a fejünket.

Hirdetés

Azt a Star Wars Jedi: Fallen Order is nyomatékosította, hogy a hivatalos kánon részét képezik a Star Wars fénykardjainak különböző színárnyalatai is, tehát nem csak kék és zöld, hanem cián és indgó, illetve nem csak lila, hanem magenta penge is létezik a messzi messzi galaxisban - korábban ugyancsak remek példa volt erre Ahsoka Tano sárgászöld shoto fénykardja, vagy Tera Sinube mester világoskék sétapálca-kardja. A tegnap bejelentett Star Wars: The High Republic korszakban is visszaköszönnek ezek a színek, de ennél sokkal izgalmasabb újdonságokat is megfigyelhetünk az első rajzokon. 

Hirdetés

Nagyon sok fénykardnak például klasszikus, lovagi kardokhoz hasonló keresztvasa is van, de az igazi csemegéket az alábbi kép tartogatja.

Van itt magenta és lila, cián és sima kék penge, de balról jobbra haladva foglalkozzunk most a valódi különlegességekkel. Rögtön bal szélen egy fehér duplapengés kardot láthatunk, ami az eddigi legfurább fénykarddizájn, ugyanis a két penge egymással párhuzamosan helyezkedik el, és nem úgy tűnik, hogy a jedi templom őreinek fegyveréhez hasonlóan ez is egy széthajtható eszköz lenne. Ráadásul a kard pengéjének színe fehér, ami a kánon szerint elvileg csak úgy jöhet létre, ha valaki megtisztít egy vörössé változott, megrontott kyberkristályt. 

Lépjünk túl gyorsan a magenta kardon, jöjjön balról a harmadik, a narancs penge, amin egy védőkosár található, kissé olyan ez, mintha a sportvívók fegyverére hajazna. Ehhez hasonló kialakítás nem volt eddig tudomásom szerint látható a hivatalos kiadványokban, de nyugodtan cáfoljatok meg, ha esetleg tévednék. 

A végére hagytam a habon a cseresznyét: a jobb szélen található ugyanis egy fekete penge. Eddig egyetlen fekete fénykardról, a Darksaberről tudtunk csak, amit ezer évvel a filmek eseményei előtt készített az egyetlen mandalori jedi, Tarre Vizsla. A fekete fénykard markolata is megérne egy külön elemzést, igazán egyedi darabról van szó. 

Ha érdekelnek a fénykardok színei, ekkor ezt a cikkünket és magyarázó videónkat ajánljuk a figyelmedbe, amikben részletesen foglalkoztunk a témával. Nektek melyik a kedvencetek az újfajta fénykardok közül? Van miből válogatni bőven, meséljetek! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)