Hirdetés

Kiderült, hogy hívják a Star Wars: The High Republic vuki jedijét

|

Nem hagyták az alkotók sokáig találgatni a rajongókat, tisztázták, hogy ki a fénykardos szőrmók.

Hirdetés

A tegnapelőtt bejelentett Star Wars: The High Republic első promóciós anyagain láthattunk egy fénykardot forgató ádáz vukit, a szőrös jedi lovag pedig azonnal beindította a rajongók fantáziáját. Szerencsére nem kellett sokáig várni a hivatalos információkra sem. A szóban forgó vuki a Light of the Jedi regény borítóján indul harcba társai oldalán. Ez lesz az a könyv, ami majd idén augusztusban elindítja az egész High Republic korszakot.

Hirdetés

A kötet írója, Charles Soule maga mesélt arról, hogy kit is láthatunk a borítón: ő nem más, mint Burryaga Agaburry, aki az író szerint egy "csodálatos" karakter. Érdemes szót ejteni az előtte álló hölgyről is, akit Avar Krissnek hívnak - őt a The Rise of Kylo Ren képregénysorozat harmadik számában már láttuk egy jedi holokronba rejtett üzenet formájában. Azt még sajnos nem tudjuk, hogy Burryaga Agaburry egészen pontosan milyen rangot tölt be a jedi renden belül, sőt arra sem derült fény, hogy bármilyen rokonságban áll-e Chewbaccával - ahogy arra egyes rajongók számítanak. 

Itt jegyezném meg, hogy egyébként cseppet sem újdonság vukit látni a jedik között, elvégre a korábbi, immár Legendák néven illetett kánonban is találkozhattunk a bronz fénykarddal harcoló Lowbaccával (ő Chewbacca unokaöccse), sőt a The Clone Wars animációs sorozatban is láttunk egy Gungi nevű vuki padawant. 

Szerintem egyébként a vuki jedi felbukkanásánál sokkal izgalmasabb az, hogy milyen fegyver van a kezében. Burryaga Agaburry ugyanis egy valódi keresztvassal ellátott fénykardot forgat, ilyet pedig eddig nem igazán láthattunk. Kylo Ren fegyverével ellentétben ez nem bocsát ki kis energianyalábokat a két oldalán, tényleg csak egy fém keresztvasról van szó, és nem többről - ez mondjuk még inkább ráerősít arra a többszörösen belénk sulykolt hasonlatba, hogy ebben a korszakban a jedik a "kerekasztal lovagjainak" feleltek meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)