Hirdetés

Végképp nem értjük, mi a helyzet a Star Wars VIII alcímével

|

Ugyan mindenki más szerint több jediről van szó a Star Wars VIII film alcímében, a rendező egyes számként értelmezi a The Last Jedit.

Hirdetés

Az első teaser megjelenésével mindenki azt kezdte találgatni, mi is történhet a Star Wars VIII-ban és mire is gondolhatott Luke, mikor azt mondja, hogy a jedi rendnek véget kell vetni. Így éppen kezdtünk is volna megfeledkezni a film alcímének látszólag eldöntött kérdéséről, de Rian Johnson legutóbbi nyilatkozata szöges ellentéte annak, amit a legtöbben gondoltunk.

A különböző európai fordítások, köztük a módosított magyar cím is több jedire vonatkozott, a Star Wars: The Last Jedi rendezője viszont nem így gondolkodik. Más kérdés, hogy a cím bejelentéséig nem is tulajdonított nagy jelentőséget a nyelvtani értelmezésének.

"Annyira vicces volt, mikor bejelentettük a címet és az emberek elkezdték feltenni ezt a kérdést, mert én korábban nem is gondolkodtam rajta. (...) az én fejemben egyes számban van. (...) Hiszen Az ébredő Erőben ki is mondják, hogy mennek megkeresni az utolsó jedi templomot és Luke az utolsó jedi"

- nyilatkozta Johnson egy tévéműsorban.

Kíváncsian várjuk, hogy a történet alapján melyik változatnak lesz több értelme, bár nem valószínű, hogy hivatalossá válhatott volna a Star Wars: Az utolsó jedik cím, ha a sztoriban Luke-on kívül senkiből nem lesz a rend tagja. Legkésőbb decemberben kiderül, addig nyilván fog még agyalni ezen pár millió rajongó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)