Hirdetés

Star Wars VIII: Az utolsó Jedik - már hónapokkal ezelőtt kiderültek a sztori részletei?

|

Egy, a rendezővel készített interjúból sok mindenre fény derült az új film kapcsán, talán még a legnagyobb fordulatokra is.

Hirdetés

Idén debütál a mozikban a nyolcadik Star Wars mozi, és az előzetes mellett nagyon kevés információt kaptunk eddig a filmről. A Comic-Conon sem fogunk többet megtudni, viszont most úgy tűnik, hogy a szemfüles rajongók már elcsíphettek néhány részletet a sztoriból. Lehetséges spoilerek következnek, úgyhogy csak saját felelősségre kattintsatok.

Hirdetés

Az egész ott kezdődött, hogy még februárban a Collider készített egy interjút a rendezővel, Rian Johnsonnal, aki arról mesélt, hogy mely filmek inspirálták a forgatókönyv megírásakor. Három alkotást említett meg, és ezek alapján elképzelhető, hogy hasonló jelenetekre számíthatunk majd a Star Wars-ban is.

Az első a Three Outlaw Samurai, amiben egy magányos szamuráj könnyűszerrel elintéz egy csomó ellenfelet, nagyjából úgy, ahogy Darth Vader a lázadókat a Zsivány Egyes végén. A rajongók szerint előfordulhat, hogy Kylo Ren megparancsolja lovagjainak, hogy tereljék el Luke figyelmét, amíg ő elrabolja Rey-t, de az öreg Jedi gond nélkül végez támadóival, aztán pedig elindul Snoke után.

A második mozi, ami inspirálta a rendezőt a Twelve O'Clock High, magyar nevén Szárnyaló bátorság, ami egy második világháborús, légicsatás mozi, és egy öngyilkos misszióról szól, aminek célja a német célpontok likvidálása a megszállt Franciaországban. Ez a Star Wars-ban úgy nézhet ki, hogy Poe Dameron és Holdo admirális vállalkoznak egy mega-csillagromboló kiiktatására, de egy-két kisebb győzelmet leszámítva elbuknak, és nem is biztos, hogy mindenki élve kijut a kalandból.

Az utolsó inspiráció pedig a To Catch a Thief, magyarul a Fogjunk tolvajt! volt. Ebben a Hitchcock-filmben egy korábbi ékszertolvaj próbálja tisztára mosni a nevét azzal, hogy segít egy másik gazfickó elkapásában. Az elmélet szerint Finn is hasonló helyzetbe kerül majd az új filmben, mivel az Ellenállás nem teljesen bízik meg benne rohamosztagos múltja miatt, ezért elindul, hogy megkeressen és elkapja Benecio Del Toro karakterét, akire egyelőre csak DJ-ként hivatkoznak.

Persze nem szabad készpénznek venni ezeket az információkat, de ha végül igaznak bizonyulnak, akkor jár egy hatalmas pacsi a rajongóknak, Rian Johnsonnak pedig egy ejnye-bejnye a kreativitás teljes hiányáért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)