Hirdetés

Zsivány Egyes - most az mesélt a film kálváriájáról, aki végül megmentette

|

Végre kiderült, hogy tényleg Toni Gilroynak köszönhetjük azt, hogy nem lett az első Star Wars spin-off teljes katasztrófa.

Hirdetés

Messziről jött ember ugyebár azt mond, amit akar, de ha Toni Gilroy kezd el mesélni a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történetről, akkor hajlamos az ember adni a szavára. 

Hirdetés

A Zsivány Egyes stáblistáján "csak" forgatókönyvíróként van feltüntetve Gilroy neve, de ennél azért jóval nagyobb szerepe volt a filmben. Ő vezényelte le a mozit alaposan átdolgozó, meglehetősen drága újraforgatásokat, amikre ezért volt szükség, mert elvileg botrányosan rossz volt a Zsivány Egyes befejezése.

Kósza pletykák korábban is érkeztek arról, hogy Gareth Edwards rendezőt eltávolították a film éléről, és ezért kellett egyfajta megmentőként Gilroynak a projekt élére állnia. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni a pontos részleteket, de nemrég a The Moment with Brian Koppelman podcastben Toni Gilroy azért elárult pár igencsak fontos részletet. 

Elmondása alapján a Zsivány Egyes rendezői verziója egy kész katasztrófa volt. Szerinte azonban neki végtelenül egyszerű dolga volt, mikor megbízták az újraforgatások levezénylésével és a befejezés átírásával. Bevallotta, hogy őt egyáltalán nem izgatta a Star Wars világa, éppen ezért nem félt belenyúlni a dolgokba. Rávilágított, hogy a megoldás pofon egyszerű és könnyen kivitelezhető: minden fontos szereplőnek szépen meg kell halnia, mivel az egész film az önfeláldozásról szól. Csak motivációt kellett adni a karaktereknek, hogy világos legyen, miért jutnak végül erre a döntésre. 

Azt tudjuk, hogy a végeredmény meglehetősen jól sikerült, az eredeti verziót pedig jó eséllyel sosem ismerhetjük meg. Szerintetek jó döntés volt behozni Gilroyt és a mozikban is látott befejezést használni vagy inkább egy másfajta befejezést képzeltetek volna el?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)