Hirdetés

Stephen King szívesen írna egy Jasonre koncentráló Péntek 13 könyvet

|

A legendás horror szerző szerint a karakterben rengeteg lehetőség rejlik és csodálkozik rajta, hogy ezzel még senki nem foglalkozott.

Hirdetés

A Péntek 13 ugyan kultikussá vált az évek során, de azért be kell látni, hogy az újabb és újabb folytatások, melyek csak meg egy bőrt akartak lehúzni a közkedvelt szériáról, mostanra szinte zs-kategóriás darabolós horrorrá silányították a jobb sorsra érdemes franchise-t. Azt gondolnánk, hogy ezt a nívót egy Stephen King kaliberű író még bottal sem piszkálná meg, de az igazság az, hogy saját bevallása szerint régóta szeretne egy kicsit eljátszadozni a hokimaszkos gyilkos karakterével. 

Hirdetés

Noha Jason Voorhees komoly vérfürdőket csapott már a 12 film alatt melyekben szerepelt, azonban mindegyik végén brutális módon elhalálozik, hogy aztán egy filmmel később ismét visszatérjen. Ezt a motívumot találja kifejezetten érdekesnek Stephen King, akit régóta foglalkoztat, hogy mi lehet Jason Voorhees tragikus sorsának hátterében:

"A legjobb regényötlet, melyet soha nem írtam meg (és valószínűleg nem is fogok) az »Én, Jason«, mely Jason Voorhees első személyű narrációja lenne, és bemutatná pokoli sorsát: újra és újra meghalni a Crystal Lake kempingben."

- írja az szerző a Twitteren.

Persze nagy port kavart a kijelentése, így kénytelen volt tisztázni, hogy egy ilyen projekt elképesztően nagy szerzői jogi hercehurcával járna, amit neki semmi kedve nincs lefolytatni, de nagyon szeretné, ha valaki végre bemutatná a történetet Jason szempontjából is. A Péntek 13 széria a 2009-es remake óta parkolópályán van, de ha valaki képes lenne új életet lehelni bele, az egészen biztosan Stephen King lenne, így nagyon reméljük, hogy a jogtulaj Paramount Pictures döntéshozói is követik az írót Twitteren. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)