Hirdetés

A Stranger Things alkotóit perelik ötletlopás miatt

|

A Duffer testvérek ügyvédje szerint a vádak alaptalanok, Charlie Kesslernek azonban nyomós okai vannak arra, hogy ezt másképp gondolja.

Hirdetés

Charlie Kessler még 2011-ben összehozott egy kisfilmet Montauk címmel, amiből egy teljes nagyjátékfilmet akart csinálni. Ez lett volna a The Montauk Project. 2014-ben a Tribeca Film fesztiválon Kessler találkozott a Duffer testvérekkel, ahol mesélt nekik ötletéről.

Hirdetés

Kessler elmondása szerint olyan elemeket említett, melyeket a testvérek később felhasználtak a Stranger Thingsben. A vád szerint tőle származik a fiatal fiú titokzatos eltűnésének ötlete, ahogy a kormány gyerekekkel történő kísérletezése, és a múltjától megtört rendőr karaktere is.

Az sem segít Dufferéknek, hogy amikor eladták a sorozatot a Netflixnek, akkor Montauk címen adták le a szériát, és a sztori helyszínéül a New York állambéli Montauk városa szolgált volna, akárcsak a The Montauk Project esetében. Persze mind a cím, mind a helyszín változott azóta, de ezt bizonyítékként hozta fel Kessler.

A rendező ügyvédje, Michael Kernan azt állítja, hogy a Duffer testvérek hatalmas összegeket kerestek Kessler ötletein, és ezért kártérítést követelnek. Azt is kérik a leadott jogi papírokban, hogy a Duffer testvérek pusztítsanak el minden birtokukban lévő anyagot, ami a Montauk filmhez kapcsolódik.

Matt és Ross Duffer ügyvédje szerint a vádak teljesen alaptalanok. Kíváncsian várjuk az ügy végét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)