Hirdetés

Elhunyt a Studio Ghibli társalapítója, Isao Takahata

|

A legendás anime rendezőnek több klasszikus művet is köszönhettünk. 82 évesen távozott közülünk.

Hirdetés

Isao Takahata és Hayao Miyazaki alapították a Studio Ghiblit, aminek annyi csodálatos anime filmet köszönhetünk. Takahata tegnap, 82 évesen elhunyt. A Ghibli nyilatkozata szerint a Takahata tavaly nyáron került kórházba szívbetegsége miatt, amivel egészen eddig küzdött.

Hirdetés

Ugyan Takahata neve nem volt olyan jól ismert nemzetközi körökben, mint Miyazakié, de ettől még neki is csodálatos filmeket köszönhettünk az Only Yesterday-től a Grave of the Firefiles című drámáig. Egyébként az olyan ismertebb filmekben, mint a Nauszika - A szél harcosai vagy a Castle in the Sky is közreműködött producerként.

Takahata egy fontos része volt a Studio Ghibli sikerének, és animéinek köszönhetően sokáig emlékezni fogunk munkájára. Nyugodjon békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)