Hirdetés

Superman egyik képessége még a legmocskosabb szájú képregényhősöket is megneveli

|

Lobo nem szokott vigyázni a szájára, de Superman közvetlen közelében még ő sem tud káromkodni.

Hirdetés

A képregénykiadók különösen ügyelnek arra, hogy még csak véletlenül se kerüljön a füzetekbe valami korhatáros megnyilvánulást. Ebből csinál most viccet az egyik, egyébként a felnőtt olvasókat megcélzó kiadvány - a szóban forgó képregény a DC Black Label brand égisze alatt jelent meg, ez a kiadó felnőtt vonala.

És akkor jöjjenek a konkrétumok: a Superman vs Lobo minisorozat nemrég megjelent harmadik számában derült ki, hogy a DC világának egyik nagy lázadója, Lobo egészen egyszerűen képtelen egy ízeset káromkodni akkor, ha Superman mellett áll.

Hirdetés

Értelemszerűen Lobo teljesen ki van akadva a történtektől, az egyik képregénypanelben pedig be is mutatja, ha amikor épp valami trágárságot szeretne mondani, az egész inkább átalakul kusza írásjelek keverékévé - ahogy egyébként általában is jelölni szokták a káromkodásokat a füzetekben.

Külső szemlélőként kissé megmosolyogtató, hogy amerikai források egyből úgy hivatkoznak erre az esetre, hogy Superman bővebben nem boncolgatott képessége, miszerint nem lehet mellette káromkodni, súlyosan korlátozza az alkotmány első kiegészítését, ami többek között a szólásszabadságot garantálja az USA-ban. 

Az viszont tény, hogy a DC Comics legnagyobb jófiúja tényleg nem ismer tréfát a jelek szerint, ha káromkodásról van szó.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)