Hirdetés

Szakértők szerint nem deepfake Andrew Garfield kiszivárgott Pókember: Nincs hazaút felvétele

|

VFX szakértők most el is magyarázzák, hogyan működik a technológia, és miért ugrott rá az egész internet a témára.

Hirdetés

Hónapok óta teljes lázban égnek a Marvel és Pókember rajongók, hogy vajon a régi idők Peter Parkerei tényleg felbukkannak-e Tom Holland oldalán az év végén debütáló filmben.

Több kiszivárgó kép és videó után megszólaltak a színészek is, az interneten pedig több videó próbálja bizonyítani, hogy minden eddig látott anyag deepfake. És persze legalább ennyi olyan is van, ami ennek az ellenkezőjéről próbál minket meggyőzni.

Hirdetés

Most a Corridor Crew VFX szakemberei is állást foglaltak a témában, és elmondták a véleményüket arról, hogy Andrew Garfield valóban feszített-e Pókember jelmezben a forgatáson, vagy kamu, humbug, hamuka az egész.

A szakemberek alaposan körüljárják a kritikus pontokat, amikből leszűrhető, hogy egy kétes eredetű anyag deepfake-e vagy sem, így a jövőben a fény- és árnyékhatások, megcsillanó felületek, kidolgozatlan részek alapján mi is könnyebben el tudjuk dönteni egy videóról, hogy valódi-e. A srácok szerint egyébként Andrew Garfield tényleg magára öltötte a pókruhát, a felvételt pedig jó eséllyel a Disney szándékosan szivárogtatta ki, hogy hype-ot generáljon a mozi körül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)