Hirdetés

Szavazz: a megemelt jegyárak mellett is fogsz mozizni?

|

A gazdasági válságra reagálva a Cinema City kénytelen volt árat emelni, ez pedig internetszerte heves reakciókat váltott ki az emberekből. Te mit gondolsz róla?

Hirdetés

Meglehetősen mostohán bánik a sors a mozikkal. Először a pandémia nehezítette meg - sőt sokszor lehetetlenítette el - 2020-tól kezdődően a működésüket, idén pedig az elszállt árak miatt a bevételük nagy része el fog menni a fenntartásra. Várható volt, hogy mindenkinek lépnie kell a túlélés érdekében, legyen az a Cinema City országos hálózata vagy éppen a Budapest Film művészmozijai.

A kisebbik rossz az, hogy árat emelnek, a nagyobb az, hogy bezárnak a téli időszakra. Mint ahogyan az a minap kiderült, a Cinema City az előbbit választotta.

Hirdetés

Nagyjából 16 százalékos áremelés mellett döntött a Cinema City hálózat, vagyis egy átlagos 2D-s vetítés a fővárosban 2150 forintról 2500 forintra emelkedik, a vidéki mozik esetében pedig ez 1950 forint helyett 2300-at jelent. Természetesen a 3D-s vetítések sem maradtak érintetlenül (szemüveggel együtt már 3000 forintba fog kerülni egy ilyen belépő), de a legdurvábban a büfét is magába foglaló VIP jegyek drágultak, hiszen egy 2D-s filmért így 8350 forintot, egy 3D-sért 8950 forintot kell kifizetnünk az ételek és italok nagymértékben megemelkedett beszerzési ára miatt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A hír hallatán a felhasználók prók és kontrák tucatjait sorakoztatták fel: voltak, akik rámutattak, hogy még így is ez a legolcsóbb szórakozási forma és a nagyvászont nem pótolhatja egyetlen televízió sem (pláne az IMAX-et), míg mások kijelentették, hogy a streaminggel foglalkoznak csak a jövőben, elvégre egy Disney+, HBO Max vagy Netflix előfizetés még mindig olcsóbb, mint egy négytagú család mozizása. Nektek mi a véleményetek a témában? Szavazzatok!

Örülünk a szavazatoknak is, de hálásak lennénk, ha kommentben bővebben is kifejtenétek, hogy mit gondoltok a dologról, hiszen fontos témáról van szó, amely minden kultúrát szerető embert érint. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)