Hirdetés

Egy új törvény miatt titokban kell tartani a színészek életkorát

|

Láttunk már néhány teljesen értelmetlen szabályozást az elmúlt években, de amit most Kaliforniában elfogadtak, az túlmegy minden határon.

Hirdetés

Kalifornia kormányzója tegnap írta alá azt a törvényt, amely megtiltja az IMDb és ahhoz hasonló oldalak számára, hogy nyilvánosságra hozzák egy színész életkorát, amennyiben az nem járul hozzá a dologhoz.

Bár több törvény is tiltja, az életkor-alapú diszkrimináció továbbra is jelen van a szórakoztatóiparban. Sajnos a producerek és castingért felelős vezetők általában az IMDb és IMDb Pro adatbázisokban néznek utána ezeknek az adatoknak, de az életkor nem kéne, hogy befolyásolja a döntést.

- mondta Ian Calderon, amikor a bizottság áttolta a törvényt. Természetesen sokan azonnal hangot adtak nemtetszésüknek, mert egy ilyen szabályozás nyilvánvalóan korlátozza a szólásszabadságot. Amennyiben egy színész kéri az életkora eltávolítását, a weboldalnak 5 napja van teljesíteni a kérést, bár az egyelőre nem derült ki, hogy milyen büntetésre számíthatnak azok, akik ennek nem tesznek eleget. 

A törvény azért is teljesen értelmetlen, mert a hírportálokat nem korlátozza, csak az olyan előfizetéses rendszerrel működő oldalakat, mint a Studio System, az IMDb vagy IMDb Pro, amelyek adatbázisai alapján több döntés is születik. Na most így ha a jövőben meg akarom tudni valakinek az életkorát, akkor nem az első, hanem a második találatot kell megnyitni a Google-ben a 7 542 425-ből, szóval mintha az egész rendszer nem is létezne. Ha pedig nem egy egyszerű filmről, hanem francise-ról vagy sorozatról beszélünk, ahol a készítők hosszú időre terveznek, nyilvánvalóan alaposan utána fognak járni egy idősebb színésznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)