Hirdetés

Szomorú haláleset történt A hatalom gyűrűi forgatásán: szívrohamot kapott egy ló

|

Az állatvédők egyre gyakrabban követelik, hogy a produkciók ne dolgoztassanak állatokat.

Hirdetés

Új-Zélandon és Nagy-Britanniában forgatják A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című, az Amazon Prime felületén elérhető sorozat második évadát, a munkálatokat azonban nemrég, rövid időre le kellett állítani egy szomorú eset miatt - írja a Deadline. A lap értesülései szerint az egyik forgatási napon több mint 30 lovat készítettek fel, hogy az egyik jelenet felvételén szerepeljenek. Az egyik állat ekkor összeesett és elpusztult. A boncolás során megállapították, hogy a ló szívrohamot kapott.

Emiatt a forgatást 30-45 percre le is kellett állítani, amíg a tetemet elszállították a helyszínről. Az Amazon Studios szóvivője sajnálatát fejezte ki az állat halála miatt, megjegyezve, hogy a forgatás helyszínén jelen volt egy állatorvos, illetve az American Humane Association állatvédő szervezet képviselője is, aki azt ellenőrizte, hogy a forgatáson használt állatokkal megfelelően bánik-e a stáb.

Hirdetés

Bár a hasonló esetek ritkaságszámba mennek, múlt nyáron is elpusztult egy ló az HBO The Gilded Age című produkciójának forgatásán, a Luck című, lóversenyes dráma felvételei pedig három ló életét követelték - emiatt a sorozat forgatását le is állították. Ennél is súlyosabb, hogy A hobbit trilógia munkálatai során több mint egy tucat állat, köztük lovak pusztultak el.

A PETA állatvédő szervezet közleményében ítélte el A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi forgatásán történt esetet. A szervezet szerint a készítőknek megvan a lehetősége rá, hogy számítógépes grafikát (CGI), mechanikus szerkezeteket és más, humánus módszereket használjanak, amelyek nem veszélyeztetik az állatok egészségét. A PETA felszólította a teljes filmipart, hogy a jövőben ne használjanak élő lovakat a forgatásokon, ha pedig erre nem képesek, keressenek más művészeti ágat, amelyhez nincs szükség az állatok dolgoztatására.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)