Hirdetés

Tarantino tényleg leáll a 10. filmje után, és szerinte egyébként is a mostani a mozi legszörnyűbb korszaka

|

Kemény kritikát fogalmazott meg Hollywooddal, és a jelenlegi filmgyártási trendekkel kapcsolatban a világhírű rendező.

Hirdetés

Évek óta hangoztatja Quentin Tarantino, hogy ha abban a pillanatban, amint az általa rendezett mozifilmek száma eléri a tízet, abbahagyja. Rajongói legnagyobb szerencséjére a Ponyvaregény és a Volt egyszer egy... Hollywood direktora a számításból nagyvonalúan kihagyta első produkcióját, a My Best Friend's Birthday című amatőr filmet, a Négy szobában és a Sin City - A bűn városában jegyzett jeleneteit, valamint egyetlen alkotásként tekint a kétrészes Kill Billre, mert így még egy alkalommal biztosan helyet fog foglalni a rendezői székben.

Hogy miről szól majd az utolsó filmje, egyáltalán melyik műfajba lehet besorolni, azt még ő maga sem tudja - derült ki a CNN-nek adott interjújából. Tarantino harminc éve forgat, és úgy gondolja, ideje befejeznie, mert kezdi lassan túl öregnek érezni magát azokhoz a filmekhez, amelyek mostanában kerülnek a mozikba, egyre kevésbé rezonálnak vele.

Hirdetés

Az 59 éves rendező tisztában van vele, hogy bármennyire is jól fogadja a kritika és a közönség az eredeti ötletre épülő filmeket, mint amilyenekhez ő is szokott, ezek a produkciók képtelenek versenyre kelni a nagy franchise-filmekkel, amelyeket, mint fogalmazott, bérmunkásokra bíznak a stúdiók. Emiatt nem látja okát annak, hogy siessen az utolsó filmjével.

"Fogalmam sincs, hogy milyen lesz, nem mintha nagyon rohannék, hogy megcsináljam. Talán valami, amit a Netflix mutat be? Esetleg az Amazon, és az emberek a párjukkal együtt nézik majd a kanapéról?"

Tarantino egyébiránt annyira elégedetlen azzal, ami jelenleg filmgyártás címén zajlik Hollywoodban, hogy, amikor legutóbb Roger Avary-vel beszélgetett a The Video Archives Podcastben, akkor a legrosszabb korszaknak nevezte mostanit. Egyenesen az 1980-as és az 1950-es évekhez hasonlította, amiktől a legkevésbé sincs elájulva - írja az NME.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Én speciel mindkét időszakot szeretem (a jelenlegit már kevésbé), de ettől még el tudom fogadni Tarantino véleményét. Ti mint gondoltok róla?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)