Hirdetés

Teljesen prózai oka van annak, hogy Batmant szinte sosem sebzi meg töltény

|

Elsősorban nem az atletikus képességeinek köszönheti, hogy elkerüli a fegyver okozta sérüléseket.

Hirdetés

Batman a munkája miatt túl sok lövöldözésnek van kitéve, mégis mindig sikerül elkerülnie az őt lelőni próbáló bűnözők töltényeit. Ezt jelentős részben köszönheti annak, hogy remek lopakodó képességgel és még jobb harci tudással rendelkezik, na meg persze a ruhájába épített páncél sem unatkozik, mégis van egy tényező, ami talán mindnél többet ér Batman számára a harcok során.

Batman gondos felderítést végez és egy egyszerű pszichológiai trükköt is bevet azért, hogy tudja, mikor kell komolyan venni egy tűzharcot, és mikor nincs valós veszélyben az épsége.

Hirdetés

Ha váratlanul kerül elő lőfegyver egy harc során, annak katasztrofális végkimenete lehet. Erre jó példa a Batman #125-ben történt eset, amikor Tim Drake, azaz Robin a nyakán sebesül meg. Ahhoz, hogy Batman megőrizze hírnevét és továbbra is félelmet keltsen a bűnözők szívében, tökéletes helyzetkontrollra van szükség.

A Catwoman 46. számában (Tini Howard, Sami Basri, Vicente Cifunetes, Jordie Bellaire) egy visszaemlékezés során, mikor Catwoman és Batman néhány rosszfiúval kerül szembe, Selina megjegyzi, Mr. Freeze emberei híresek arról, hogy csak ijesztegetnek a lőfegyvereikkel. Ezt a megfigyelést Batman megdicséri. Ugyan apróságnak tűnhet, a felbérelt bűnözőknek számolniuk kell azzal, ha elkapják őket, rablásért és egyéb közreműködésért jelentősen kisebb a büntetést, mint például emberölésért.

Ez azt jelenti, hogy mikor Batman harcba bocsátkozik, a rendelkezésére álló információk alapján már fel van rá készülve, hogy ellenségei hajlandóak-e egyáltalán rálőni, vagy sem, és nyilván ennek fényében tervezi meg az ütközetet is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)