Hirdetés

Tényleg meghalt Sebastian Stan, vagy ez megint a cancel culture?

|

A #ripsebastianstan hashtag volt a Twitter hétvégi trendje, és egyáltalán nem nevezhető normális jelenségnek.

Hirdetés

A "cancel culture" napjaink egyik legforróbb témája, szinte minden hétre jut egy ismertebb figura, aki elmondja a véleményét arról, hogy mennyire okés színészeket, előadókat, szakembereket "letiltani" a véleményük, vagy akár a vicceik miatt (legyenek azok más kor vagy éppen kontextus termékei, az internet népe sosem szeretett higgadtan gondolkodni, ha lehet köveket hajigálni is). Sokan most erre gyanakodnak, mivel a hétvégén a Tél Katonánját alakító Sebastian Stan halálhíre volt a Twitter felkapott topikja.

A ripsebastianstan-hashtag futótűzként terjedt a közösségi oldalon, rajongók hadára hozva rá a frászt. Arra azonban csak következtetni lehet, hogy vajon miért indult útjára az ízléstelen trend, A Sólyom és a Tél Katonája sztárja kapcsán ugyanis semmiféle hír nem látott napvilágot, amiből egy túlbuzgó posztoló a halálára következtethetett volna.

Hirdetés

Az álhírt így valószínűleg egy rosszindulatú ellenlábas kezdhette terjeszteni, a közkeletű magyarázat szerint azért, hogy így álljon bosszút Stanen, amiért a színész 2017-ben egy megosztó képaláírással (mely rosszul csengett össze az akkori rendőri brutalitások kapcsán kirobbant tüntetéssel, konkrétan a féltérdre ereszkedéssel) promózta a Margot Robbie főszereplésével bemutatott Én, Tonyát.

Stan viszont még akkor elnézést kért megjegyzéséért, s azóta több mint 3 év telt el, tehát ez nem több puszta találgatásnál.

Bizonyíték híján azonban ennél vadabb elméletek is születtek a ködszurkálásból. Szóba került például, hogy a színész egy Zoom-meetingen tehetett rasszista vagy homofób megjegyzéseket, egyesek szerint pedig Stan olyan posztokat kedvelt, amik kiverhették valakinél a biztosítékot.

Ezeket a vélekedéseket viszont ugyanúgy nem támasztja alá semmi, és végső soron mindegy is, hogy miként indult útjára a #ripsebastianstan, hiszen semmi sem igazolhatja a halálhírrel való viccelődést.

A színész eddig nem reagált az eseményekre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)