Hirdetés

Újabb magyar filmet jelöltek Oscar-díjra

|

Zsinórban harmadszorra izgulhatunk az Oscar-gálán magyar sikerért, ugyanis Enyedi Ildikó kiváló rendezése is megmérettetik a 90. díjátadón.

Hirdetés

Míg 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia c. filmje diadalmaskodhatott a gálán, addig 2017-ben pedig Deák Kristóf kisfilmje, a Mindenki mehetett haza szoborral. Most kihirdették a 2018-as Oscar jelöltjeit és nagy esély van rá, hogy a következő díjátadó is hozhat magyar sikert. 

Hirdetés

A legjobb idegen nyelvű film kategóriában ugyanis négy másik esélyes mellett ott olvasható Enyedi Ildikó filmjének neve is, a Testről és lélekről, ráadásul ő a mezőny egyetlen női rendezője. Íme a vetélytársak listája:

A Fantastic Woman - Sebastián Lelio (Chile)
Testről és lélekről - Enyedi Ildikó (Magyarország)
The Insult - Ziad Doueiri (Libanon)
Szeretet nélkül - Andrey Zvyagintsev (Oroszország)
A négyzet - Ruben Östlund (Svédország)

A Testről és lélekről-nek pedig hatalmas esélye van behúzni a szobrot, hiszen sikerült megnyernie a Berlinale nagydíját, az Arany Medvét, valamint a főszereplő, Borbély Alexandra elvitte a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat is. Mi sem bizonyítja a filmben rejlő potenciált, minthogy az Egyesült Államokban a Netflix forgalmazza - ez az első magyar alkotás, amit megvett a streaming szolgáltató. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)