Hirdetés

Texasban véletlenül Chucky-t vádolták meg emberrablással

|

Egy hibás rendszer miatt a polgárok a Gyerekjáték sztárjáról kaptak figyelmeztetést.

Hirdetés

Emlékeztek még a Don Mancini nevéhez köthető Gyerekjáték (Child's Play) című szériára, ugye? A '80-as évek végén debütált horrorban egy játékbaba, Chucky kelt életre, majd számos további filmmel bővült a széria (legutóbb 2019-ben), és jön egy sorozat is. Bár a két évvel ezelőtti mozi nem sokakban hagyott mély nyomot, a karaktert kultusz övezi, amely most újabb lökést kapott, méghozzá nem várt irányból. 

Hirdetés

Létezik egy vészhelyzeti rendszer, az Amber Alert, amit az elrabolt/eltűnt gyermekek felkutatásánál alkalmaznak. Mivel ilyenkor életbevágó az első 48 óra, ezért a riasztással el tudják juttatni a legfontosabb információkat (a gyerekről, a rablóról és az érintett járműről) a publikumnak: ezek a rádióállomásokon, a televízió-csatornákon, az autópályák kijelzőin, közösségi oldalakon keresztül és SMS-ben is célba érnek, hogy a lakosság bevonásával minél előbb a rabló nyomára akadjanak.

Nos, Texasban nemrég szétküldtek egy ilyen riasztást, csakhogy a bűnöző személyeként Chucky leírását adták meg, az elrabolt gyermek pedig a figura filmbéli fiaként, Glenként volt beazonosítható - számolt be róla a The Guardian. Ráadásul a rendszer nem is egyszer, hanem három különböző alkalommal küldte el a polgároknak a figyelmeztetést.

A lap szerint a texasi közbiztonsági minisztérium elnézést kért az esetért, és azzal magyarázták a dolgot, hogy a riasztás egy tesztelés közbeni meghibásodás miatt történt. Az illetékesek megígérték, hogy szorgalmasan dolgoznak azon, hogy máskor ne fordulhasson elő hasonló. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)