Hirdetés

The Mandalorian 5. rész kritika - Mando No. 5

|

Ismerős bolygóra érkezett kedvenc fejvadászunk és kis zöld barátja, hogy túl a féltávon kapjunk egy kihagyott ziccerekkel teli filler-epizódot.

Hirdetés

A következő sorok spoileresek lesznek, ennek tudatában olvassatok tovább!

Az eddigi részek kritikái:
The Mandalorian 1. rész
The Mandalorian 2. rész
The Mandalorian 3. rész
The Mandalorian 4. rész

Valószínűleg mindenkinek hatalmasat dobbant a szíve, mikor az epizód eleji üldözést követően felsejlett a távolban egy vörös bolygó, melyhez közelebb érve elhangzott Mos Eisley városának neve is. Bizony megérkeztünk a Star Wars univerzum egyik legismertebb planétájára, a Tatuinra, ahol a filmekben annyi minden történt, hogy felsorolni is nehéz lenne. Így a rajongók joggal várhatták, hogy az előző - minimális karakterfejlődés mellett azért erősen töltelékszagú - rész után most végre beindulnak az események.

Hirdetés

Ehelyett akkora eseménytelen filler-epizódot kaptunk, hogy visszasírtuk a Holiday Spacialt. Jó, azért ennyire nem volt katasztrofális a helyzet, de tény, hogy ezen a héten semmi újdonságot nem tudtunk meg főszereplőnkről (azon kívül, hogy tud a buckalakók nyelvén), sem bébi Yodáról és a párosunk úticélját még mindig sűrű homály fedi. Sajnos, ha ez továbbra is így marad és az epizodikus küldetések oltárán beáldozzák az átívelő sztorit, akkor valószínűleg rengeteg nézőt veszít majd a Disney+ sorozata a következő évadra.

Persze egy ad hoc küldetést kapott Mando, mely során egy Han Solo stílusát idéző, wannabe fejvadász - Toro Calican - csapódott mellé, a feladatuk pedig nem volt más, mint az Agents of S.H.I.E.L.D.-ből kölcsönvett Ming-Na Wen felkutatása. Miután megtalálták és elfogták a Fennec Shand néven futó bérgyilkost, Toro megtudta, hogy a mandalori likvidálásával legendává válhat, így visszatért Mos Eisley-ba és túszul ejtette a Gyermeket. A meggondolatlan akciónak pedig az lett a vége, hogy az elsőküldetéses fejvadász - mily meglepő - meghalt, Mando pedig távozott a Tatuinról.

Ugyan az atmoszféra továbbra is elsőosztályú, és a képi világ is tökéletesen idézi meg a klasszikus Star Wars-mozikat, sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a The Mandalorian első szezonja egyelőre a heti egy-egy küldetésnél nem fog többet nyújtani a nézőknek. Azonban a 2000-es évek elején Az elveszett ereklyék fosztogatóival csúcsra járatott heti-esetes kaland-stílus nem biztos, hogy 20 évvel később is a legjobb választás egy induló sorozat alapjául. Persze a fanservice-re azért továbbra is figyel az univerzumba tett kikacsintásokkal a széria (csak ebben az epizódban volt buckalakó, speeder bike, dewback és még Hutt-említés is), azonban a történet 5 rész után is csak egy helyben toporog és hiába atom cuki bébi Yoda minden mozzanata, hiába badass a konzervdobozba bújtatott Pedro Pascal, ez lassan kevés lesz ahhoz, hogy minden pénteken a képernyő elé szegezzen. Persze a mentegetőzés az már elkezdődött, hisz Jon Favreau lenyilatkozta, hogy a Gyermekről azért kapunk infókat a későbbiekben - két ilyen filler után ez a minimum - azonban én egy évadvégi orbitális cliffhangernél egyelőre nem számítok többre a The Mandaloriantől. Reméljük a maradék három epizód némileg rám cáfol.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)