Hirdetés

The Mandalorian 6. rész kritika - a Ravasz, az Agy és a füstölgő kliséhalom

|

Újabb kalandba keveredik a páncélos-maszkos fejvadász és apró zöldfülűje, de vajon elég ez ahhoz, hogy ébren tartsa a sorozat kedvelőinek figyelmét? Újabb epizódkritikánkból kiderül.

Hirdetés

Kissé vegyes érzelmekkel vártam a hatodik epizódot az álarcos fejvadász és übercukimuki Yoda-babája kalandjaiból. Bár még mindig elvarázsol a sorozat, azért az előző epizódra már éreztem némi fáradást és céltalanságot, szóval vágytam egy kis bizonyításra arra nézve, hogy az egyenként szórakoztató részek összessége azért halad valamerre. Bár igyekszünk nem teljes szinopszist közölni, értelemszerűen fontos a következőt megjegyezni:

Ismét spoileresek leszünk innentől, ezért csak az olvasson tovább, aki már látta a 6. részt, vagy nem zavarják az ilyetén előzetes információmorzsák.

Ha pedig lemaradtál, íme az eddigi részek kritikái:
The Mandalorian 1. rész
The Mandalorian 2. rész
The Mandalorian 3. rész
The Mandalorian 4. rész
The Mandalorian 5. rész

Hirdetés

Ahogy az eddigi epizódokat is simán fel lehetett fogni valamilyen klasszikus sorozat vagy film homage-ának, úgy a mostanit is lehet kötni egy stílushoz. Itt már az első percektől a klasszikus gengszter-zsáner elevenedik meg az Ocean's 11-től a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső egyes elemeiig. És igen, már megint teljesen nulláról kezdünk, itt egy teljesen új kaland és teljesen új szereplők (persze Mandón és az apróságon kívül).

A küldetésre induló díszes társaságban ott az izomagy, az orvlövész, a felvágott nyelvű csaj és a geek (utóbbi jelen esetben egy droid). Sztereotip karakterek, de ha egy ilyen csapat működött már ezer korábbi alkotásban, itt is működhet. Nagyjából így is történik, jön az efféle sztorikban már megszokott árulós csavar, aztán egy második "váratlan" fordulat, és persze közben a settenkedős, feszültségkeltős sztorivezetés, tehát ez a 38 perc ismét megáll önmagában. De a múltkori rész Tatooine-hoz kapcsolódó fanservice megoldásai nélkül itt bizony már tényleg döcögni kezd a sorozat hosszabb távú izgalomfaktora: bár nálam még mindig abszolút várósak a további részek, azért legközelebb már lehetne valami olyasmit is villantani, ami a teljes történethez kapcsolódóan lendít egyet mindenen, és egésszé varázsolja a sok kis darabkát.

A szereplők tényleges megvalósítása néha billegett azért: a twi'lek lányt külsőre és viselkedésre is kissé vámpírszerűre faragták, a droid kicsit olyan, mintha C3PO és egy túlméretezett hangya keveréke volna (ráadásul sajnos eléggé "kilógott" belőle az ember), a börtönhajó biztonsági robotjai pedig kissé olyanok voltak, mint az előzmény-trilógia nevetséges harci droidjainak TESCO-gazdaságos kiadásai. Tehát valahogy itt a külsőségeken is picit éreztem azt, amit a történettel kapcsolatban is: ez most bizony jóval közepesebbre sikerült, mint a sorozat eddigi átlaga.

Mindent megbocsátok, ha a következő epizódban megtudunk valami fontosat bébi-Yodáról, esetleg Mando háttértörténetéről, vagy végre valami olyan szál is megjelenik újra, ami kikerekíti az egész évadot. De egyrészt lehet, hogy a nézők egy része már most sem ennyire jószívű, másrészt az én türelmemmel se tessék játszani. Még akkor se, ha az évad viccét sikerült ebben az epizódban ellőni a rohamosztagosok "legendás" találati pontosságával kapcsolatban, és még egy előzmény-trilógiára kikacsintó gungan-cikizést is kaptunk. De mostantól inkább a nagy képet szeretném látni, köszi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)