Hirdetés

Minden easter egget és utalást észrevettél a The Mandalorian évadzárójában?

|

Összegyűjtöttük a számunkra legfontosabbakat.

Hirdetés

Véget ért a The Mandalorian első évada, a remek nyolcadik részt pedig alaposan megtöltötték az alkotók kikacsintásokkal, easter eggekkel és rejtett utalásokkal. Ezek közül szedtük most össze a legfontosabbakat. 

Értelemszerűen masszívan spoileres sorok következnek, szóval csak és kizárólag ennek tudatában olvassatok tovább!

Hirdetés

Rögtön az epizód elején az egész sorozat, és úgy nagyjából az utóbbi 20 év legviccesebb Star Wars jelenetét kapjuk meg: két scout trooper megáll kicsit az elfogott és táskába gyömöszölt bébi Yodával, cseverésznek egy keveset, majd random lőgyakorlatot tartanak, és természetesen egyszer sem találják el a célpontot. Garantáltan mindenki elméjébe belevésődik ez a pár humoros perc, ez pedig az álarcok alatt rejtőző színészeknek is köszönhető: a rohamosztagosokat ugyanis két közismert humorista, Adam Pally és Jason Sudeikis alakította. 

Emlékeztek még az Alderaan bolygóra? Tudjátok, ezt a planétát pusztította el az első Halálcsillag az 1977-es Egy új reményben. Nem mellékesen ez volt a hazája Bail Organa szenátornak, és fogadott lányának Leia hercegnőnek is. Nos, mostantól egy újabb alderaani hölgyet is ismerhetünk, ugyanis kiderült, hogy az egykori nehézgyalogos, Cara Dune (Gina Carano) ugyancsak erről a bolygóról származik. 

Pedro Pascal korábban egy interjú során már elkotyogta karakterének valódi nevét, a sorozatban viszont egészen az utolsó részig kellett várni arra, hogy végre kiderüljön, mi a neve az örökké sisakot viselő főhősnek. Most viszont már tudjuk a nagy titkot: Din Djarin, lehet is egyből felvésni a nagy Star Wars "Ki-kicsoda?" listátokba. Egyúttal egyébként azt is megtudtuk, hogy Din Djarin nem a Mandaloron született, gyermekkorában viszont családját lemészárolták a szeparatisták, a kisfiút pedig mandaloriak mentették meg - kék páncéljukból és klánjelzésükből ítélve valószínűleg a Halálőrség tagjai. A sorozat ismét hangsúlyozta azt a korábban is ismert tényt, hogy a mandalori tulajdonképpen nem egy faj, hanem egy olyan klánalapú társadalom, ami kívülállókat is befogad, és sajátjaként nevel fel. Így válhatott Din Djarinből is mandalori. 

Ha már a mandaloriaknál tartunk akkor érdemes kitérni a Moff Gideon által megemlített "ezer könny éjszakájára is". Ez a kifejezés Mandalor ostromára utal, mikor a klónháborúk végnapjaiban a jedik megrohamozták a bolygót, amelyet épp a Halálőrséget akkor vezető Darth Maul uralt. A harc kellős közepén lépett életbe Palpatine 66-os parancsa, amely értelmében a klónkatonák a jedik ellen fordultak. Nem szabad elfelejteni, hogy 2020-ban érkezik a The Clone Wars animációs sorozat utolsó, hetedik évada, ami pont ezzel a csatával fog majd foglalkozni, tehát ezen a téren újabb részletekre számíthatunk hamarosan. 

Lángszórós rohamosztagosokkal videojátékokban és képregényekben már többször is találkozhattunk, de emlékeim szerint élőszereplős verzióban először az Az ébredő Erő mutatott meg ilyen egységeket - immár az Első Rend kötelékében. A nagy leszámolás során a nyolcadik epizódban azonban azt az incinerator troopert láthattuk, amely korábban teljesen ugyanilyen formában a Star Wars: The Force Unleashed videojátékban debütált. 

Végezetül nyilván szót kell ejtenünk a Darksaber nevezetű fekete fénykardról, ami a jelenlegi kánon szerint az egyetlen ilyen színű penge a Star Wars világában. A kardot ezer évvel a mozifilmek eseményei előtt készítette el Tarre Vizsla, az első (és valószínűleg egyetlen) mandalori jedi. Tarre halála után a kardot a jedik templomában őrizték, de később leszármazottai megkaparintották a fegyvert. A klónháborúk ideje alatt a Darksaber Pre Vizsla, a Halálőrség vezérének kezébe került, tőle azonban a klán irányítását átvevő Darth Maul szerezte meg. A Rebels animációs sorozatban a főhősök csapatába tartozó fiatal mandalori nő, Sabine Wren lett a kard birtokosa, ő azonban átadta a fegyvert Bo-Katan Kryze-nek, a néhai Satine Kryze húgának (Satine Kryze, Obi-Wan Kenobi szerelme vezette egy darabig a Mandalor bolygót a The Clone Wars animációs széria idején, végül Darth Maul ölte meg őt), aki a Darksaber forgatójaként az egész Mandalor uralkodójává vált. A jelek szerint tőle szerezte meg valahogyan Moff Gideon a legendás pengét, amivel a nyolcadik rész utolsó jelenetében simán kivágta magát lezuhant TIE vadászgépéből. A The Mandalorian második évadában remélhetőleg többet is megtudunk majd arról, hogyan került Bo-Katantól Gideonhoz a kard. 

Ti észrevettetek még valami rejtett utalást vagy kikacsintást az utolsó epizódban? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)