Hirdetés

The Witcher: Az elátkozottak háza - új kalandok Keszeg nyergében

|

A The Witcher nemcsak játékban, hanem képregényben is fantasztikus. Most ráadásul ti is nyerhettek egy példányt, ha helyesen választok egy nagyon egyszerű kérdésre.

Hirdetés

Hajlamos az ember megfeledkezni a Marvel és a DC szűnni nem akaró torzsalkodása közepette arról, hogy a rajzolt füzetek piacán más szereplők is osztoznak, nem csupán az említettek. Noha kétségtelenül ők birtokolják a legnagyobb tortaszeleteket, a többivel, így a Dark Horse kiadóval is érdemes számolni. Utóbbi mindamellett, hogy elsősorban a horror, a thriller és a bűnügyi témák iránt érdeklődő képregényolvasókat szólítja meg, sokszor jár a videojátékosok kedvében is. Többek között Dragon Age, Halo, Mass Effect és Tomb Raider füzetek színesítik palettáját, de az is jó helyen keresgél, aki Ríviai Geralt rajzolt kalandjaira vágyik.

Hirdetés

Míg Maciej Parowski és Bogusław Polch a '90-es évek első felében Andrzej Sapkowski novelláit vették alapul, addig a Dark Horse által megbízott szerzőpáros a CD Projekt RED videojáték-sorozatára támaszkodott. No nem mintha érdemi különbséget lehetne felfedezni az írott, a megjátékosított vagy akár a megrajzolt vaják személyisége között. Paul Tobin Geraltja ugyanolyan szűken méri a szót, és hasonlóképpen nagyra becsüli a barátságot, a terített asztalt, a teletöltött ivókupát, a formás menyecskék társaságát, valamint sosem fukarkodik a segítséggel, ha úgy érzi, a másik fél rászolgált. Joe Querio stílusa a maga elnagyolt karakterábrázolásaival nem tartozik ugyan a kedvenceim közé, de Az elátkozottak házának kimondottan jól áll.

Geralt útja ez alkalommal egy vadászét keresztezi, aki magányosan tengeti napjait a Fekete-erdő peremén. Szó szót követ, az alkalmi ismeretségből lassacskán barátság szövődik, mi pedig Jakob tolmácsolásában megtudjuk, miként szakították el tőle és tették magukhoz hasonlatossá gyönyörű és fiatal feleségét a vérszívó brukszák. Szép és megindító története szerint szerelmüket még az asszony megváltozott állapota sem győzhette le.

Miután mindketten kipihenték magukat, együtt folytatják fullasztány, lesi és síri boszorka szegélyezte útjukat keresztül a baljóslatú rengetegen a címbéli épületig, ahol tényleg olyanná válik az öt fejezetre tagolt történet, mint egy jobban sikerült mellékküldetés a The Witcher III: Wild Huntból. Miközben nagy erejű átkok lépnek működésbe, újra megtanuljuk, hogy a világon semmi sem fekete vagy fehér, és persze Geralt kardjai sem pihenhetnek sokáig.

A kötet a Szukits Kiadó kiadásában jelenik meg, és megvásárolható a szukits.hu webáruházban. A második kötet januárban követi. 

Szerezd meg most!

Két képregény talál majd gazdára azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Hogy hívják Geralt lovát?

A válaszokat december 22. péntekig várjuk a nyeremenyjatek@gamestar.hu címre, egy "The Witcher képregény" tárgyú levélben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)