Hirdetés

Akkora igény lett a Vaják könyvekre, hogy újabb 500 ezer példányt nyomnak

|

A The Witcher sorozat lett annyira sikeres, hogy felkeltse az érdeklődést a Sapkowski könyvek iránt is. A könyvesboltok alig bírják a rohamot, a kiadónak pedig újra a nyomdába kell küldenie a szériát.

Hirdetés

A Vaják könyvek amerikai kiadója, az Orbit Books bejelentette, hogy az igényre való tekintettel újra nyomtatni kezdik a köteteket. A bejelentés szerint 500 000 darabot kértek be, bár az nem tiszta, hogy ez mind a nyolc könyvre vonatkozik-e vagy csak az Utolsó kívánságra. Akárhogy is, a mostani tempóban valószínűleg ez a félmillió darab is hamar gazdára talál.

Hirdetés

A Vaják könyvsorozat még 1993-ban kezdődött az Utolsó kívánsággal. Azóta Andrzej Sapkowski 7 további kötettel bővítette a szériát, melynek utolsó fejezete, a Viharidők 2013-ban jelent meg. Az Orbit először 2007-ben jelentette meg az Utolsó kívánság első angol nyelvű kiadását.

"Ahogy közeledett a Netflix sorozat megjelenése, úgy növekedett a kereslet mind a 8 könyvre. Az indulás óta elképesztő eladásokat produkált a széria, akár a nyomtatott köteteket, akár a digitális példányokat, akár a hangoskönyveket nézzük."

Aki be akarja szerezni az egész gyűjteményt, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, különösképpen ha a magyar változatokat akarja polcán tudni. Az első néhány kötet ugyanis szinte levadászhatatlan (már ha nem a Netflix borítós példányt akarjuk, amivel most persze könnyebb eladni a könyvet is). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)