Hirdetés

Thor lett Galactus legújabb hírnöke, teljesen új külsőt kapott Asgard királya

|

Thor még sosem volt ennyire hatalmas, és végre azt is tudjuk, hogyan lehet ismét két ép szeme és két ugyancsak sértetlen karja az istenségnek.

Hirdetés

Október elején írtunk először arról, hogy Donny Cates író veszi át a Marvel Comics Thor szériáját (egészen pontosan új sorozatot indít Nic Klein rajzolóval karöltve), most pedig már túl vagyunk az első két számon. Végre kiderült tehát, honnan kapta a mennydörgés istene új küllemét, illetve hogyan lehet Thor ismét ép. Értelemszerűen a következő sorok erősen spoileresek lesznek. 

Hirdetés

Történetünk elején Thor marconább, mint valaha: az elmúlt évek történéseinek hála a félszemű, félkarú istenség immár átvéve Odintól a Mindenek Atyja titulust, Asgard trónján ül, és királyként uralkodik. Az egyik napon azonban szó szerint lepottyan az égből a világfaló, vagyis Galactus. Temérdek bolygó elpusztítója arra figyelmezteti az asgardiakat, hogy közeleg a "csillagpestis", a "fekete tél" (tiszta Trónok harca...), az a pusztító erő, ami egykoron Galactus eredeti univerzumát is felemésztette. Senki és semmi nem képes ellenállni ennek a sötétségnek, csak és kizárólag az épp elég ramaty állapotban lévő Galactus, akinek új hírnökre van szüksége, hogy gyorsan találjon pár vacsorának beillő planétát, és újra erőre kapjon. 

No, és ezzel el is érkeztünk Thor új hacukájának apropójához: belőle válik ugyanis Galactus legújabb hírnöke, ő lesz az, aki megkeresi azokat a lehetőleg lakatlan bolygókat, amelyeket Galactus bekebelez a "csillagpestis" érkezése előtt. Az eddig szakállas, torzonborz és megcsonkított Thor tehát immár újra minden végtagjával rendelkezik, arca sima, mint a babapopsi, haja pedig a derekát verdesi. A 2020-as divatnak megfelelő új külsejéhez hatalmas erő párosul, így Galactusszal is gond nélkül birokra tud kelni, mikor a világfaló épp egy lakott bolygót akar elfogyasztani. 

A második szám végén felbukkan Thor régi cimborája, Beta Ray Bill, aki nem épp egy baráti csevejre invitálja Galactust, szóval úgy tűnik, a harmadik füzetben egy Thor vs. Bill bunyóra számíthatunk. Izgalmasan indul Donny Cates sorozata, de a lecke fel van adva az író számára, hiszen sokak szemében a 2012-től mostanáig futó Jason Aaron-korszak a mennydörgés istenének eddigi legjobb pár éve volt, ehhez kell most Catesnek felnőnie. 

Nektek mennyire jön be Thor új fazonja? Tetszik az új irány, vagy inkább a félszemű, félkarú Thor volt számotokra a nyerő? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)