Hirdetés

Taika Waititi segítséget kap a Thor 4 írásához, nem feltétlen követi a képregények sztoriját

|

Egy elég vékony filmlistával rendelkező írónő csatlakozik a Thor: Love and Thunder munkálataihoz.

Hirdetés

A 2017-es Thor: Ragnarök forgatókönyvét még egy teljes kis csapat, Stephany Folsom, Craig Kyle, Eric Pearson és Christopher Yost írta. A negyedik epizód, a Thor: Love and Thunder kapcsán viszont egyelőre azt hihettük, az írói feladatokat is a rendezőre, Taika Waititire bízza a Marvel. Nos, a jelek szerint nem csak a Doctor Strange in the Multiverse of Madness írói gárdáját akarja kicsit átkavarni a stúdió, hanem az új Thor mozi írói névsorán is változtat. 

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy a film forgatókönyvét nem egyedül Taika Waititi jegyzi majd, hanem mellészegődik Jennifer Kaytin Robinson írónő is. Ne magatokban keressétek a hibát, ha esetleg nem lenne ismerős a neve, ugyanis eddig a 2019-es Egy remek valaki Netflix filmen, illetve a 2016 és 2017 között futott Sweet/Vicious MTV-sorozatokon dolgozott, semmiképp sem nevezhető a szakma veteránjának.

A Doktor Strange 2 esetében nem jött be a Marvel azon terve, hogy egy szinte újoncnak mondható hölgyre testálja az írói munkát: Jade Bartlett szkriptjét oly mértékben át kell írnia a Loki sorozat showrunnerének, Michael Waldronnak, hogy Bartlett neve még a stáblistáról is lekerült. Kíváncsian várjuk, a Thor 4-nél beválik-e a vérfrissítés. 

Jennifer Kaytin Robinson

Waititi egyébként nemrég azt nyilatkozta, hogy semmiképp sem fogják szolgai módon követni az eredeti képregények történetét. Az Oscar-gála előtt egy interjúban ugyanis arról mesélt, hogy jelenleg még egyáltalán nem tudja, például azt (és most spoiler következik azok számára, akik nem ismerik az utóbbi pár év Thor képregényeit), hogy a Marvel füzeteihez hasonlóan a filmben is rákos lesz-e Jane Foster, a "női Thor". Waititi úgy fogalmazott, hogy bár a képregényekből merítenek inspirációt, a Marvel mindig változtat valamit a filmekben az eredeti füzetekhez képest. Sőt, azt is hangsúlyozta, hogy folyamatosan változik ezeknek a moziknak a sztorija, elmondása szerint "még a forgatás után sem ér véget az írói folyamat", azaz a vágószobában, az utómunka során is formálódhat a történet. 

Sokak szerint a rákbetegség megjelenése túlzottan realistává, fájdalmasan valóssá tenné a Marvel meseszerű filmes univerzumát, ezért mellőzni kéne. Való igaz, hogy hasonló témákat eddig nem boncolgatott az MCU, talán egyedül Tony Stark PTSD-je (poszttraumás stressz zavar) volt valami ilyesmi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)