Hirdetés

Tippelj: a Tél Katonája megalkotásért vagy egy MCU cameóért lehet több pénzt kapni?

|

Ed Brubakernek köszönhetjük Winter Soldier karakterét. A népszerű író most érdekes részleteket árult el az Amerika Kapitány: A tél katonája mozifilmről.

Hirdetés

Ed Brubaker írta 2005-ben a Marvel Comics Captain America képregényeit, és ezekben a füzetekben ő alkotta meg Winter Soldier karakterét Steve Epting rajzolóval együtt. Magát Bucky Barnest persze Jack Kirby és Joe Simon találta ki még 1940-ben, Amerika Kapitány egykori segítője viszont hosszú évtizedeken át halott volt a képregények világában.

Sosem tartottak hosszú ideig a népszerű karakterek halálai a Marvelnél és a DC-nél, két alapvetésből viszont sokáig nem engedett a két kiadó: Bucky Barnes és a DC-s Robin, Jason Todd holtak maradtak. Ma már persze mindketten újra élnek, és folyamatosan találkozhatunk velük a két kiadóóriás füzeteiben. Buckyt tehát Winter Soldierként Ed Brubaker hozta vissza 2005 januárjában, ő tekinthető az újragondolt karakter atyjának. Ennek tükrében nem túl meglepő, hogy cameószerep jutott neki a 2014-es Amerika Kapitány: A tél katonája mozifilmben. Az ezért járó díjazása viszont már jóval izgalmasabb.

Hirdetés

Nemrég ugyanis Kevin Smith és Marc Bernardin podcastjában, a Fatman Beyondban Brubaker elmondta, hogy a cameóért több pénzt kapott, mint anno Winter Soldier megalkotásáért. Ez a pénz azonban nem a Marveltől jött. Brubaker azt mondta, olyan alacsony összeget ajánlottak neki itt is, hogy szinte már sértésnek érezte, ezért visszautasította a csekket, és helyette inkább egy köszönetnyilvánítást kért a stáblistán. 

Brubaker cameójelenetét végül ki is vágták, mégis, a Screen Actors Guild, vagyis az amerikai színészszakszervezet járandóságot fizetett neki a munkája után. Nem tudni, ez mekkora összeg volt, de Brubaker szerint több, mint amit a Marveltől Winter Soldier megalkotásért kapott.

Az író egyébként arról is beszélt, vegyes érzése vannak a The Falcon and the Winter Soldier kapcsán. Elmondta, hogy nagyon örül Sebastian Stan sikereinek, aki szerinte tökéletes Bucky/Winter Soldier, hozzátette, hogy Anthony Mackie is remekül alakítja Falcont, még arra is kitért, hogy a Marvel Studios és Kevin Feige is mindig nagyon kedves volt vele.

Abból viszont elege van, hogy egy-egy "köszönömön" túl semmit sem kap azért, mert egy ennyire népszerű karaktert hozott létre, holott a Marvel nyilvánvalóan nem keveset profitál Winter Soldierből. Szerinte a Marvelnek simán lenne kerete arra, hogy őt, és alkotótársát, Steve Eptingt is megfelelően honorálja, de hát ez valamiért csak nem történik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)