Hirdetés

Több országban sem mutathatják be az Örökkélvalókat a homoszexualitás ábrázolása miatt

|

A Disney visszautasította a problémás tartalmak kivágását.

Hirdetés

A héten mozikba került Örökkévalóknak eddig sem alakult simán a rajtja, hiszen a kritikusok nem igazán estek hasra a Marvel legújabb csapatos kalandjától, még ha kétségtelenül akadnak is erős pontjai Chloé Zhao rendezésének.

Most viszont úgy tűnik, hogy néhány országban teljesen elmarad a film premierje, mivel a Disney nem volt hajlandó kivágni a film homoszexualitást ábrázoló jeleneteit.

A The Hollywood Reporter meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy Szaúd-Arábiában, Katarban és Kuvaitban fog elmaradni a november 11-re tervezett bemutató.

Hirdetés

A lap úgy tudja, hogy a helyi hatóságok a Marvel filmes univerzum első nyíltan meleg karakterén, Phastoson (Brian Tyree Henry) problémáznak, aki az egyik jelenetben (spoiler!) szenvedélyes csókot vált férjével (Haaz Sleiman).

Az öböl menti országokban illegálisnak minősül a homoszexualitás, így a Disney állítólag felszólítást kapott a problémás jelenetek kivágására, amelynek végül nem tett eleget, és inkább a bemutató törlése mellett döntött.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A THR mindazonáltal úgy tudja, hogy az Egyesült Arab Emírségek eddig még nem csinált gondot az ügyből, így ott továbbra is a tervek szerint halad a premier előkészítése.

Nem az Örökkévalók az első produkció, amelynek meggyűlik a baja a térség szigorú szabályaival: tavaly a Pixar-féle Előre került tiltólistára Kuvaitban, Ománban, Katarban és Szaúd-Arábiában, egy leszbikus kapcsolatra utaló mondat miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)