Hirdetés

Tolkien egykori házát próbálja megmenteni A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek stábja

|

A gyűjtéshez többek között Martin Freeman és Sir Ian McKellen is csatalakozott, akik egy Tolkien központot szeretnének létrehozni az oxfordi házban.

Hirdetés

J.R.R. Tolkien a modern fantasy atyja, meglepő módon azonban a mai napig nincs egy olyan hivatalos központ, mely életének, munkásságának és az általa megalkotott óriási világnak állítana emléket.

Most eladóvá vált az író egykori oxfordi otthona, ahol többek között A Gyűrűk Urán és A hobbiton is dolgozott - ezt szeretné megmenteni egy mozgalom, melyhez a filmek néhány sztárja is csatlakozott.

A ház a Northmoor Roadon található, így a megvásárlására létrehozott gyűjtés a Project Northmoor nevet kapta. Az ügy mögé olyan színészek álltak be, mint Sir Ian McKellen (Gandalf), Martin Freeman (Zsákos Bilbó) vagy John Rhys-Davies (Gimli). A cél az, hogy a házból egy Tolkien irodalmi központot hozhassanak létre, mely emléket állít az írónak és inspirálja a kortárs alkotókat.

Hirdetés

A projekt honlapján részletezik, hogy különböző terveket tűztek ki, attól függően, hogy mennyi pénzt sikerül összegyűjteniük. Legalább 4 millió fontra (több mint másfél milliárd forint) van szükség ahhoz, hogy meg tudják vásárolni a házat.

Ezután olyan célokat valósulhatnak meg, mint a  ház renoválása, ahogy Tolkien idejében is volt; egy alapítvány létrehozása, mely rászorulóknak segít, hogy részt vehessenek a ház kurzusain, programjain; egy hobbit lak kialakítása a kertben és egyéb hasonló, az íróhoz köthető projektek.

Egyelőre viszonylag kevés adomány érkezett, de épphogy csak elkezdődött a gyűjtés. Ha ti is szeretnétek hozzájárulni a Tolkien központ létrejöttéhez, akkor különböző módokon tudtok adakozni, melyek módját a honlapon megtaláljátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)