Hirdetés

Tollas dinót villant a Jurassic World: Világuralom 5 perces kedvcsinálója

|

Egészen a dinoszauruszok koráig repít vissza az egyelőre csak a sajtónak megmutatott trailer.

Hirdetés

A Jurassic World-trilógia befejező epizódjáról utoljára év elején írtunk, amikor a rendező Colin Trevorrow elárulta, hogy a Világuralom című finálé az összes eddig megjelent Jurassic-mozi cselekményét keretbe foglalja majd. Most pedig újabb hír utal arra, hogy a film nagy távlatokban gondolkodik, a sajtónak már megmutatott kibővített kedvcsináló ugyanis 65 millió évnyi eseményt ölel fel.

Az 5 perces trailert a Halálos iramban 9 IMAX-es vetítései előtt láthatja majd a nagyközönség, addig azonban csak az újságírók beszámolóira hagyatkozhatunk. Ezek alapján pedig izgalmas anyaggal csigázzák majd a kedélyeket az alkotók, amely arról is tanúskodik, hogy a franchise végre követi a tudományos felfedezéseket, és tollasabbra veszi a dinókat.

Hirdetés

A helyszínen lévő újságírók leírása szerint film még a dinoszauruszok kihalása előtt veszi kezdetét. Természetes környezetükben csodálhatjuk meg az őslényeket, végül pedig két T-Rex összecsapását is. A cselekmény a vesztes ragadozóból lakmározó bogár képéről vált át napjainkra, ahol a T-Rex már egy helikopterrel a nyomában trappol egy kaliforniai autósmozi felé.

Itt aztán jön a futás és a sikítás: repülnek az autók a filmvászon előtt, miközben rövid snittek mutatják, hogy a dinoszauruszok már mindenhol ott vannak, káoszt okozva az emberek világában.

A Universal által megosztott pillanatkép a trailerből.

Az újságírókat a Zoomon kalauzoló rendező ennek kapcsán elmondta, hogy a Világuralom egy olyan valóságot mutat meg, amelyben a dinoszauruszok már ugyanúgy jelen vannak, mint bármely más állat, s aki túl mélyre merészkedik az erdőben, könnyen betévedhet a vadászterületükre. A rendező arra is kitért, hogy esze ágában sem volt emberi tulajdonságokkal felruházni az állatokat, vagyis természetes viselkedésre számíthatunk tőlük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A betekintésből viszont látványosan hiányoznak a film főszereplői: Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, valamint az eredeti Jurassic Parkból visszatérő Sam Neil, Laura Dern és Jeff Goldblum is, amit Trevorrow azzal indokolt, hogy a trailerrel a nagyobb képre, a T-Rex epizódokon átívelő kálváriájára akart fókuszálni.

"Úgy éreztem, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy elmeséljem a T-Rex történetét. Ő egy olyan karakter, aki sok mindenen ment keresztül ezekben a filmekben, köztük néhány traumatikus élménnyel. Szeretném, ha a gyerekeket és a felnőtteket ugyanúgy érdekelné ő és az ő útja is, mint az emberi szereplőké. Most viszont egy kicsit máshogy néz majd ki, mivel prototollai lesznek."

- utalt a direktor arra, hogy a tollasítás bizony a T-Rexet sem kerüli el. Trevorrow azt is elmondta, hogy a film speciális effektjei már majdnem készen állnak, s hogy összességében nagyon kellemesnek találja, hogy a premier elhalasztása miatt bőven marad ideje az utómunkára.

Mint ismert, a Jurassic World: Világuralom forgatását sikerült befejezni a koronavírus alatt, az eredetileg idén júniusra tervezett premiert viszont tavaly ősszel 2022. június 10-re tolták.

A Universal most egy "Itt kezdődött az egész" feliratú posztert is megosztott a filmből, ami szintén a dinoszauruszok kihalása előtti korra utal:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)