Hirdetés

Tom Felton takarítónak nézte Gary Oldmant a Harry Potter forgatásán

|

Oldman már bőven filmsztárnak számított az Azkabani fogoly forgatásainak idejében, de Felton nem ismerte fel a Siriust alakító színészt.

Hirdetés

Tom Felton az új könyvében, a Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up A Wizardban szedte össze tapasztalatait és történeteit a Harry Potter filmek forgatásai körüli eseményekről. A Harry Potter és azkabani fogoly kapcsán is volt miről sztorizgatni, főleg Gary Oldmanhez kötődően.

A színész a harmadik felvonással csatlakozott a franchise-hoz Sirius Black szerepében. A karakter már önmagában garantálta a sikert, de Oldman tökéletes alakítása mindenki kedvencévé tette a viharvert varázslót.

Hirdetés

Tom Felton mondjuk nem így érzett a forgatáson töltött első napjai kapcsán. Ahogy könyvében leírta, Oldmant először egy takarítónak nézte.

"Épp a helyszínen voltam, amikor láttam valami öregebb ürgét egy rongyos farmerban és egy pólóban. Néha láttam arra járni, szóval gondoltam, hogy az egyik takarító lehet. Mit mondhatnék? Úgy nézett ki."

Jó szándék által vezérelve megdícsérte, miután hallotta, hogy nyikorok a talpa alatt a fényesre tisztított padló.

"Megfordult, hogy megnézze, valaki olyannak mondtam-e, aki mögötte áll, aztán furán grimaszolt, de semmit nem szólt.

Aztán láttam, ahogy családtagokat meg barátokat vezetett körbe. Elég fura dolog ez egy takarítótól. Elfogott a szörnyű érzés, hogy talán mellényúltam, úgyhogy amikor elment, megkérdeztem valakitől, hogy »ki ez«.

Iszonyatosan égő volt rájönni, hogy kit kevertem össze a takarítóval. Bocsánatot szerettem volna kérni - nem mintha őt egyébként érdekelte volna -, de végül a könnyebb utat választottam: ignoráltam a hibámat, és úgy tettem, mintha mindig is tudtam volna, ki ő."

A rongyos farmer és az ápolatlan küllem egyébként valószínűleg szándékos volt, tekintettel Sirius szerepére. Oldmannek egy börtönből szökött félőrültet kellett alakítania, így nyilván nem a legjobb zakójában járt a forgatásokra.

Akkoriban egyébként nem lett volna meglepő, ha a fiatalabb generáció nem ismerte volna fel Oldmant, de mostanra valószínűleg már senki sem követné el ugyanezt a hibát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)