Hirdetés

Tom Hanks mindössze négy filmjéről gondolja, hogy tényleg jó volt

|

Több mint ötven szerepet játszott el filmekben, de nem mindre ugyanolyan büszke.

Hirdetés

Valószínűleg nincs olyan 25 év feletti, aki, ha azt kérnék, mondjon egy Tom Hanks filmet, ne tudna rögtön egyet megnevezni. Vannak, akik a Forrest Gump miatt emlékeznek rá, mások a Számkivetett, a Ryan közlegény megmentése, A Da Vinci-kód vagy a Terminál miatt ismerik, de ez még csak néhány azon kiváló alkotások közül, amik az ő nevéheez fűződnek.

Jövő májusban jelenik meg első regénye, a The Making of Another Major Motion Picutre Masterpiece (kb. úgy fordítható, hogy Így készül egy újabb nagy filmremek), ennek kapcsán készített vele interjút a People magazin.

Hirdetés

Bár könyv nem igaz történeteket mesél el, sokat merített hozzá karrierje során szerzett tapasztalatokból.

"A könyv minden karaktere valami olyat csinál, amit én magam tapasztaltam, felfedeztem vagy fontos leckeként megtanultam filmkészítés közben. Még a bohókás pillanatok is trükkök, amiket csináltam, vagy hibák, amiket túléltem."

Ezen interjúban jegyezte meg azt is, hogy összesen négy filmjére büszke, bár azt nem mondta el, melyek ezek.

"Senki nem tudja, hogy készül egy film - bár mindenki azt gondolja, hogy tudja. Rengeteg filmet készítettem (és közülük négy igazán jó, úgy gondolom), és még mindig lenyűgöz, hogyan állnak össze. Egy villanásnyi ötletből villogó képpé a vásznon, az egész folyamat egy csoda."

Persze könnyen elképzelhető, hogy csak viccelt.

Hankst hatszor jelölték Oscar-díjra, ebből kettőt nyert meg: a legjobb színésznek járó szobrot kapta a Philadelphiáért és a Forrest Gumpért is. Emmyt hétszer ítéltek meg neki, A végtelen szerelmesei, az Elit alakulat (amivel két díjat nyert), a John Adams, a The Pacific - A hős alakulat, a Versenyben az elnökségért és az Olive Kitteridge miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)