Hirdetés

Törölték a Netflixről a Chappelle Show-t, de mindez épp Dave Chappelle kérésére történt

|

A stand-up comedy sztár Dave Chappelle szerint a műsort tulajdonló ViacomCBS nem bánt vele tisztességesen.

Hirdetés

Dave Chappelle korunk egyik legismertebb, legnépszerűbb, egyben legszókimondóbb komikusa. Karrierjét egyből stand-uppal kezdte, de igazán ismertté a Comedy Centralon futó Chappelle's Show tette, melynek házigazdájaként rengeteg társadalomkritikus sketchet készített. Chappelle most Instagramján osztott meg egy videót Unforgiven (megbocsáthatatlan) címmel, melyben arról beszél, hogy karrierje során hogyan használta ki az ipar.

Egészen gyerekkorától kezdi a történetet, ugyanis 14 évesen állt először színpadra. Végigveszi karrierje fontosabb pontjait, és természetesen elég gyorsan elérkezik a Chappelle's Show-hoz. Ugyan konkrétan nem mondja ki, de komolyan utal rá, hogy a műsort készítő Comedy Central fejesei, valamint az őt körülvevő ügynökök belehajszolták egy olyan szerződés aláírásába, mely kihasználta őt.

Hirdetés

Ezután kitér arra is, hogy a tévécsatorna azóta is gátlástalanul használja a nevéhez fűződő brandet, mely 2003 és 2006 között futott. Egyik sikeres tévés fellépését követően, meglovagolva a felhajtást, az HBO Max és a Netflix kínálatába is elhelyezték a Chappelle's Showt. Ez után nem hogy pénzt nem kapott, de még csak nem is értesítették róla, hogy az általa készített műsor új platformokra került. A teljes videót itt nézhetitek meg:

Chappelle egy ideje már dolgozik a Netflixszel és szereti a platformot, így érthetően dühös volt, amikor megtörténet az eset:

"Tudjátok mit tettem? Felhívtam őket, és elmondtam, hogy emiatt nagyon rossz érzéseim vannak. És tudjátok mit csináltak? Beleegyeztek, hogy leveszik, csak azért, hogy én jobban érezzem magam."

A stand-upos szerint a Netflix az, ahol igazán otthon érzi magát, ugyanis a médiaipar más területein csak kizsákmányolást tapasztalt. A videó egy pontján egy szörnyetegnek nevezte az ipart, mely ellen a MeToo mozgalom egyszer már fellázadt. Elmondta, hogy akkor az volt a probléma, hogy ez a szörnyeteg hogyan közösül, neki viszont azzal van gondja, ahogy a szörnyeteg táplálkozik.

Végezetül felszólította azokat, hogy akik tisztelik és szeretik a munkásságát, azok bojkottálják a Chappelle's Show-t, hogy ezzel vegyék rá Comedy Centralt arra, hogy tisztességgel megfizessék azokat, akik náluk dolgoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)