Hirdetés

Toy Story 4 kritika - a negyedik menetet is gond nélkül lehozták

|

Nem nyújt katartikus moziélményt a negyedik Toy Story mese, de továbbra is szerethető, szórakoztatót, az pedig cseppet sem kis teljesítmény, ha valamit negyedszerre sem rontanak el.

Hirdetés

Kilenc év telt el a Toy Story 3 óta, de még beszédesebb talán, hogy maga a széria még 1995-ben indult, szóval simán lehet, hogy akik az első részt még kölyökként nézték, ma már saját gyerekeiket viszik el a negyedik epizódra. A harmadik rész 2010-ben olyan tökéletesen zárta egy csodás keretes szerkezetbe az egész sztorit, hogy kevesen számítottunk egy esetleges folytatásra. A Toy Story 4 ennek ellenére elkészült, és hatalmas erénye az, hogy ennyi év elteltével sem barmolta szét a sorozatot, sőt önmagában is megállja a helyét. 

Hirdetés

Viszonylag zavartalanul telnek kedvenc játékhőseink mindennapjai, akik ugyebár most már nem Andy, hanem Bonnie gyerekszobájának lakói. A kis Bonnie azonban ovisuliba megy, ide pedig nem vihet magával játékokat. Szomorkásan indul első napja a tanintézményben, de hamar összepakol magának egy cuki kis barátot, Villit, a műanyagvillából és más lomokból gyártott kis figurát. Villi nehezen érti meg, hogy ő bizony már nem csak egy kupac szemét, hanem egy gyermekjáték, akinek kötelességei is vannak, de szerencsére itt van a kötelességtudat mintapéldája, Woody. Az igazi bonyodalmak viszont ott kezdődnek, mikor egy családi kirándulás során Villi kiugrik a lakókocsiból, Woody pedig természetesen azonnal utána veti magát, hogy visszahozza a rakoncátlan villaemberkét.

A Toy Story 4 egyértelműen Woody, Villi, és az ismét felbukkanó Bo Peep (tudjátok, ő a pásztorlányka, akinek háromfejű báránya van) mozija, ezúttal Buzz Lightyear eléggé a háttérbe szorul. Ezt azonban maga a történet indokolja, szóval nem jelent igazán nagy gondot. Hőseink hamar elkeverednek egy régiségboltba, ami Gabby Gabby, az aktuális főgonosz tanyája. Gabby azonban jóval árnyaltabb karakter, mint a korábbi antagonisták; teljesen világos és könnyedén értelmezhető indítékokat kapott, amik nagyon jól állnak a film egészének. 

Maga a lezárás ezúttal még markánsabb, mint a harmadik rész befejezése, most is megkapjuk a szokásos tanulságot, de igazából az egész recept pontosan azokból az összetevőkből áll, mint a korábbi epizódok. Mégsem érződik az egész önismétlésnek és főleg nem válik egy percre sem unalmassá. Nem választhatóak el benne olyan élesen a kicsiket és a felnőtteket szórakoztató részek, mint sok más mai animációs alkotásnál, de ez nem is baj. A Toy Story 4-et együtt fogja élvezni az egész család. A Pixar még mindig profi abban, amit csinál, nem tudnak hibázni. Ennek fényében pedig talán még jobban várjuk jövőre érkező animációs filmjüket, ami ezúttal már nem egy folytatás, hanem egy teljesen új történet lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)