Hirdetés

Trónok harca - tanulj dothrakiul!

|

Ha klingonból és tündéből már profik vagytok, a következő viszonylag fölösleges nyelv lehetne a dothraki!

Hirdetés

Egyszer, ha majd felfedezünk távolabbi univerzumokat, a klingon nyelvet beszélő emberek a képébe röhöghetnek mindenkinek, aki inkább valamilyen földi nyelv megtanulására szánta az idejét, de most egyelőre csak arra jó, hogy néhány Star Trek-rajongó titkos kommunikációt folytathasson.

Hasonló a helyzet a Dothrakival, mely a Trónok harcában szereplő egyik nép nyelve. A sorozatban hallható nyelvet (a valyriaival együtt) nem George R. R. Martin, hanem egy nyelvész, David J. Peterson alkotta meg, és most egy Living Language kurzus keretén belül megtanítja az alapokat bárkinek. Online kurzus, könyv, CD, nyelvtani app is segít majd a tanulásban. Persze anyanyelvi szinten azért senki nem fog kommunikálni, ahhoz még túl fejeltlen a nyelv, de köszönni (Athchomar Chomakaan!, avagy Hello, ha egy nem-dothrakinak mondod), valamint azt mondani, hogy „gyors ló” (hrazef dik), meg lehet tanulni. Az alap kurzus 19,99 dollárba kerül, a kibővített már 30 dolcsi. Itt találtok egy mintát, amin szerepel néhány szó, egy Trónok harca rajongó barátnő például biztos örül majd, ha mély hangon a fülébe hörgitek, hogy „zheana”.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)