Hirdetés

Három mozifilm is lezárhatta volna a Trónok harca történetét

|

George R. R. Martin szerint egy ideig komolyan tervben volt, hogy a monumentális történet a szélesvásznon kapja meg a nagy fináléját.

Hirdetés

Az Trónok harca a 2010-es évek egyik legnagyobb hatású története volt, az egyike azoknak az úttörő műsoroknak, amelyek megmutatták, hogy egy sorozat képviselhet ugyanolyan művészi értéket, mint egy film. Éppen ezért volt annyira fájó az utolsó évad mélyrepülése, ami a teljesen szembement a jól megalapozott történettel és a felépített karakterekkel. A könyvek írója most egy interjúban beszélt arról, hogy filmek formájában is megvalósulhatott volna a finálé.

Hirdetés

George R. R. Martin szerint a sorozat showrunnerei négy vagy öt évvel ezelőtt olyan terveket dédelgettek, hogy a szélesvászonra viszik a westerosi eposz lezárását. Azt nem tudni, hogy ebből következően egy másik lezárást kaptunk volna-e, mivel a betervezett három film játékideje nagyjából megfelelt volna annak, amit végül az utolsó évad nyújtott. Az író szerint a terveket végül az HBO vétózta meg:

"Az HBO nem szeretett volna ebben részt venni. A döntéshozók azt mondták: »Mi tévésorozatokat gyártunk, nem utazunk a mozibizniszben«. És ha az HBO mégis készít filmet, akkor azt is csak tévében mutatja be - nem moziban. Most minden átalakulóban van. Mi a mozi a manapság? Mi a tévé? Mi a streaming? A Netflix most tévé- vagy mozifilmeket gyárt? Minden összekavarodik. Ma már nem igazan tudjuk, hogy hol húzódnak a határok a mozik, a streaming szolgáltatások és a televízió között."

Martin azt hozzátette, most azon dolgozik, hogy befejezze a The Winds of Wintert, A tűz és jég dala sorozat következő regényét, majd pedig az A Dream of Spring című lezáró könyvet szeretné elkészíteni, csak ezután néz új elfoglaltságok után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)