Hirdetés

Trónok harca - egy fizikus megmondta, mi stimmel a sárkányokkal, és mi nem

|

Az internet nagy kedvence, Neil DeGrasse Tyson foglalkozott egy kicsit a Trónok harca lényeivel. Spoilerek következnek, ha nem láttátok a hetedik évad végét, ne kattintsatok.

Hirdetés

Minden eddiginél fontosabb szerepet kaptak a Trónok harca hetedik évadában Daenerys gyermekei, és ahogy az események alakultak, a nyolcadik évadban még inkább a középpontba kerülhetnek. Jó, ha tudjuk, mik az esélyek. 

Hirdetés

A sorozat világában egy picit máshogy működnek a dolgok, mint a való életben, ezért a fizika törvényei sem úgy érvényesülnek. Ettől függetlenül Neil DeGrasse Tyson elárult négy érdekességet a sárkányokkal kapcsolatban. 

Megtudtuk például, hogy a "kék sárkány" háromszor olyan forró lángot lő ki, mint a "vörös sárkány". Már ha valóban tüzet fúj és nem jeget, de ez nem tiszta egyelőre. A jégsárkányok hideget lehelnek, de Viserion nem jégsárkány, hanem élőholt. 

Másik érdekesség, hogy amikor láncokkal húzták ki őt a jégből, a láncoknak egyenesnek és feszesnek kellett volna lennie.

A harmadik, amit viszont eltaláltak a készítők: a sárkány méretét és súlyát tekintve szárnycsapásaival nagy szelet kell gerjesszen maga alatt.

Végül pedig szintén helyes, hogy nincsenek melső lábaik, azok helyét ahogy a madaraknál és a denvéreknél, úgy a sárkányoknál is a szárnyak vették át. 

Szóval így. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)