Hirdetés

Trónok harca - négy helyett valójában öt spin-off piloton dolgoznak a készítők

|

Az eddigi hírekkel ellentétben nem csak négy forgatókönyv van az HBO-nál. George R.R. Martin mesélt a tervekről.

Hirdetés

A hónap elején került szóba, hogy az elképesztően sikeres Trónok harca négy spin-off szériát is kaphat. Mint George R.R. Martin blogjából kiderül, az a négy inkább öt.

Az író hosszasan mesélt Los Angelesben töltött idejéről, és hogy mi mindenen dolgoztak az HBO csapatával.

"Négy forgatókönyv volt írás alatt, amikor odamentem múlt héten, de mire eljöttem már öt volt. Hozzáadtunk egy ötödik írót a már meglévő négyhez. Nem fogom itt elárulni a nevet. Az HBO már bejelentette az első négyét, és biztosan az ötödikről is lerántják majd a leplet, amint az üzlet megköttetett. Egyébként tényleg remek író, egy nagyon jó srác, aki legalább annyira ismeri és szereti Westerost mint Elio, Linda és én."

Az ötödik spin-off kapcsán a későbbiekben kapunk majd infókat, egyelőre csak az biztos, hogy az első négyet Max Bornstein, Jane Goldman, Brian Helgeland, és Carly Wray írják.

Egyébként Martin nem különösebben szereti a spin-off kifejezést. Inkább egy "másodlagos univerzumként" gondolna az új szériára. Ezek az epizódok ugyanis nem csak Westeroson játszódnak majd, és a Trónok harca történéseit is megelőzik.

"Azok akik arra számítanak, hogy tovább kalandozhatnak kedvenc karaktereikkel, csalódni fognak. Minden koncepció inkább előzmény, mintsem folytatás. Lesz, amelyik talán nem is Westeroson játszódik majd. A "spin-off" vagy "előzmény" helyett én mondjuk inkább "utód sorozatként" gondolok rájuk."

Mindehhez hozzátette, hogy azért óvatosan kezeljük a híreket. Semmi garancia nincs rá, hogy az ötből mind elkészül majd. Még bármi megtörténhet.

"Egy évtizednyi tapasztalatom a sorozatokkal azt tanította, hogy soha semmi sem biztos igazán. Az mondjuk nagyon valószínűtlen, hogy a végén tényleg négy (vagy öt) új sorozatot kapunk, legalábbis biztosan nem azonnal. Egyelőre ténylegesen csak négy (már öt) rendelésünk van pilot forgatókönyvekre. Hogy ebből mennyi lesz lefilmezve, vagy mennyiből lesz sorozat, az majd kiderül."

Ugyan az író nem mondhat el semmit az új történetekről, azt elárulta, hogy mire nem számíthatunk a sorozatoktól. A blogposztja szerint az öt sztori közül egyik sem a Tales of Dunk and Egg című novelláinak feldolgozása. Elmondása szerint egy napon ezt is szeretné megvalósítani, de még csak három novellát adott ki a történetből és még szeretne írni egy párat belőle. Nem akarja, hogy előálljon még egy Trónok harca, amikor a sorozat már lehagyja a könyveket. Emellett azt is megjegyezte, hogy nem Robert lázadása a téma.

"Tudom, hogy több ezren akarjátok ezt, láttam a petíciót is, de mire befejezem a Tűz és jég dalát, addigra megtudtok majd minden fontosat Robert lázadásáról. Nem maradna semmilyen meglepetés a műsorra, csak előadnák a konfliktust, aminek a végét már igazából tudjátok. Ez nem az a sztori, amit most el akarok mesélni, túlságosan azt érezném, hogy kétszer mondom el ugyan azt."

Végül Martin megerősítette, hogy igen, még mindig dolgozik a következő könyvön, de még nem készült el, és rengeteg teendője miatt egy darabig még nem is fog.

"Bevallom, hogy azt kívánom, bár leklónozhatnám magam, vagy az se lenne rossz ha több óra férne bele a napba, vagy alvás nélkül tudnék létezni. Sajnos egyelőre így kell megoldanom a dolgokat. A Winds of Winter, az öt új sorozat, a Fire & Blood, négy új Wild Cards könyv, és dolgok, amikről még nem beszélhetek veletek...még szerencse, hogy szeretem a munkámat."

Majdnem biztos, hogy akármilyen tempóban is csinálja a dolgát, mi mindent megfogunk bocsájtani, amint elolvashatjuk a végterméket, vagy láthatjuk az új szériákat. Addig pedig várunk türelmesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)